Constantin: Tăriceanu, relaţie patologică cu minciuna. Aş fi putut să-l suspend din ALDE

E.b. | 01.04.2017

Daniel Constantin, copreşedintele ALDE, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că omologul său de la şefia partidului, Călin Popescu Tăriceanu, are "o relaţie patologică cu minciuna".

Pe aceeași temă

 

 


În opinia lui Constantin, Tăriceanu este un om care ”produce abuzuri”, susţinând că şi el îl putea suspenda pe Tăriceanu din ALDE din cauza dosarului penal pe care acesta îl are. Constantin spune că acum el se aşteaptă să fie exclus din ALDE.

 

Întrebat dacă speră să rezolve ceva în urma contestării la Tribunal a deciziei partidului de retragere a sprijinului său politic, Daniel Constantin a spus că, indiferent de decizia instanţei, Călin Popescu Tăriceanu va avea de suferit la capitolul imagine.

 

Sunt două chestiuni: dacă vom avea câştig de cauză, atunci e foarte clar, va rămâne în istorie că domnul Tăriceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Dacă nu vom câştiga, va rămâne doar o imagine pe care eu o am foarte clară: domnul Tăriceanu are o relaţie patologică cu minciuna şi asta este ideea cu care voi merge mai departe”, a declarat Daniel Constantin în interviul pentru News.ro.

 

De asemenea, Constantin a mai spus că şi el putea să îl suspende pe Tăriceanu din ALDE, dar nu a făcut acest lucru ”din bună-credinţă”.

 

Puteam şi eu, pe cale de consecinţă, să convoc partea noastră din Partidul Conservator, şi să-l suspendăm pe domnul Tăriceanu pentru că aşa spune statutul: o persoană care este trimisă în judecată poate fi suspendată din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am făcut lucrul acesta, am mers pe buna credinţă. Nu ştiu cum ar fi reacţionat domnul Dragnea dacă mergeam cu o decizie în acest sens”, a mai spus Daniel Constantin.

 

Daniel Constantin a mai declarat în interviul pentru News.ro şi că liderii din teritoriu fac presiuni asupra sa ”pentru o nouă forţă politică”, dar că el vrea să rămână în ALDE şi că speră să aibă câştig de cauză la Tribunal astfel încât congresul convocat de Delegaţia Permanentă a partidului să fie anulat şi convocat pentru o dată ulterioră în urma unei decizii ”statutare”.

 

În interviu, Daniel Constantin vorbeşte şi despre planurile sale politice viitoare, negând discuţii cu Victor Ponta, Bogdan Diaconu şi Laurenţiu Rebega privind un nou proiect politic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22