Hăineală, cerută de la CSM de Carmen Dan pentru funcția de secretar de stat la Interne

Dora Vulcan | 04.04.2017

inistrul Afacerilor Interne Carmen Dan a recunoscut pentru două agenții de știri că a depus o cerere pentru detaşarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, la ministerul pe care îl conduce.

Pe aceeași temă

 

 

 

Carmen Dan a recunoscut pentru Mediafax și News.ro că a depus o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală (foto Mediafax), să fie detaşată la Ministerul Afacerilor Interne pentru funcţia de secretar de stat.

 

 

Oana Hăineală a fost secretar de stat și la Justiție, în mandatul lui Florin Iordache, dar retrasă la scurt timp de la numire de procurorul general Augustin Lazăr după deschiderea anchetei privind adoptarea ordonanţei 13. Solicitarea a fost aprobată de Secţia pentru Procurori a CSM şi contestată fără succes de Hăineală.

 

 

"Secţia de procurori a CSM a dispus încetarea detaşării pentru cei doi procurori şi eu cred decizia este benefică, e mai bine, nu numai pentru cursul anchetei, dar şi pentru Ministerul Justiţiei şi pentru cei doi procurori să fie acasă, în Ministerul Public, la dispoziţia Ministerului Public, pentru a clarifica toate problemele într-o manieră imparţială. Am ascultat şi punctul de vedere al domnului ministru, care mi s-a părut rezonabil, că doreşte să îşi menţină echipa însă impresia mea a fost că, totuşi, decizia nu vine de la domnia sa", declara atunci Augustin Lazăr.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22