Toader,despre criticile lui Iordache: El, perspectiva de a privi in viitor; eu, in trecutul sau

E.b. | 05.04.2017

Intrebat intr-o conferinta de presa despre criticile formulate de catre fostul ministru de justitie, Florin Iordache, la adresa sa, actualul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a avut un raspuns straniu:

Pe aceeași temă

 

 

"Dansul are perspectiva de a privi in viitor, eu am perspectiva de a privi in trecutul lui".

 

Tudorel Toader a anuntat ca va trimite Parlamentului un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal in conformitate cu deciziile Curtii Constitutionale si a repetat ca nu va pune un prag pentru abuzul in serviciu, conform HotNews.

 

 

"Eu voi da drumul la proiectul de lege fara prag (pentru abuzul in serviciu - n.red.) pentru ca in dispozitivul Curtii Constitutionale nu se vorbeste de prag. Proiectul de lege il voi da cu aprobarea guvernului si il voi trimite in dezbatere in dezbatere parlamentara. Va trece pe la comisiile juridice, apoi la plenul celor doua camere. Cind proiectul va ajunge unde se va intalni cu ministrul Florin Iordache, el avand si experientele de legiutor mai vechi sau mai recente, poate sa intervina in limita competentelor constitutionale asupra proiectului de lege", a spus Tudorel Toader intr-o conferinta de presa.

 

 

Criticille lui Dragnea, Grindeanu si Iordache

 

 

 

Intrebat in mod repetat cum raspunde criticilor lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu legate de concluzia evaluarii activitatii DNA si Parchetului General, Tudorel Toader a spus: "Nu cred ca trebuie sa le raspund. Daca ma vor intreba, le voi raspunde, dar nu prin intermediul presei. Daca voi fi invitat (in fata coalitia de guvernare - n.red.) voi merge. Nu ma duc sa ma justific, ci ma duc sa fac mai bine explicat continutul acelui raport si concluziile. Am intrebat pe cineva, o persoana vocala, daca a citit cuvant cu cuvant raportul prezentat. Raspunsul: nu l-am citit, dar stiu. Multi credem ca stim fara sa citim". 

 

Tudorel Toader i-a răspuns și fostului ministrul al Justiției, Florin Iordache, care a criticat această decizie, spunând că este o interpretare proprie a deciziilor CCR.

 

Știu despre ce vorbesc, pentru că atunci eram judecător al CCR (...) Voi propune ca proiectul de lege să ajungă în dezbatere publică, apoi în procedură parlamentară. Când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul Florin Iordache, poate să intervină asupra textului de lege în limitele constituționale” a explicat Tudorel Toader.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22