Tudorel Toader: ”Nu mă tem de remaniere, întrebați-l pe Dragnea”. Ce spune Dragnea

Dora Vulcan | 05.04.2017

Ministrul Justitiei Tudorel Toader spune că nu se teme de remaniere și trimite presa, pentru un răspuns, către liderul PSD Liviu Dragnea, liderul de facto al guvernului. Un deputat ALDE, partidul care l-a propus pe Toader, îl critică și susține că Toader nu mai este ministrul coaliției.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE:  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca momentan nu se pune problema retragerii sprijinului politic pentru ministrul Justitiei Tudorel Toader si ca acesta mai are de capatat "experienta politica"

 

Aflat la Sinaia, unde joi va avea loc reuniunea Comitetului Executiv National al PSD, Liviu Dragnea a raspuns mai multor intrebari puse de jurnalisti, inclusiv daca are ceva sa-i reproseze lui Tudorel Toader, al carui raport de evaluare pentru Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar a fost intens criticat de liderii colaitiei. "Nu-i reprosez, ca nu sunt furnizor de reprosuri, chiar daca se supara marele moralist Traian Basescu.

 

I-am spus public de doua-trei ori ca ii voi sustine decizia daca va fi bine argumentata", a spus Dragnea, care a reiterat faptul ca argumentatia a fost buna, nu insa si in ton cu decizia.

 

Chiar si asa, Dragnea a declarat ca nu se pune problema retragerii sprijinului politic pentru ministru, "cel putin nu in acest moment", el motivand ca in ciuda experientei vaste a lui Tudorel Toader, acesta "trebuie sa capete si experienta politica si cred ca va invata din neconcordantele astea din comunicare".

 

 

 

***

 

 

 Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat miercuri că nu îi este teamă de remaniere. Afirmația a fost făcută după ce Liviu Dragnea, președintele PSD, nu a ezitat să îşi arate dezamăgirea faţă de rezultatul evaluării ministrului Justiţiei la DNA și Parchetul General, ceea ce înseamnă menținerea în funcţii a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr.

 

 

De asemenea, controversele asupra pragului financiar la stablirea abuzului în serviciu a fost alt subiect de controversă, de astă dată cu fostul ministru Florin Iordache, sinistrul inițiator al OUG 13 de modificare a Codului penal.

 

 

"Ei, teama. N-are de ce sa-mi fie teama. Indiferent de solutie, eu sunt rectorul Universitatii. Nu. Nu, nu, nu. Sigur ca nu, dar cred ca cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe domnul Dragnea, nu pe mine", a declarat Tudorel Toader, intrebat daca ii este teama de o posibila remaniere dupa evaluarea pe care ar urma sa o declanseze presedintele PSD asupra ministrilor, potrivit Agerpres.

 

 

 

El a adaugat ca, daca va fi invitat, va veni in fata coalitiei de guvernare, dar doar pentru a explica mai bine continutul raportului privind activitatea Ministerului Public, continutul si concluziile acestuia:

 

 

"Daca voi fi invitat, ca membru al Guvernului, e firesc sa merg. Dar, retineti, daca voi fi invitat. Cu nuanta ca nu ma duc sa ma justific, ci ma duc, daca voi fi invitat, cu placere, ma duc sa fac mai bine explicat continutul acelui raport si continutul si concluziile, pentru ca va marturisesc ca am intrebat pe cineva, iarasi, o persoana vocala si aparent avizata, daca a citit cuvant cu cuvant, rand cu rand, raportul pe care l-am prezent. Si raspunsul era si a fost si el asteptat: nu l-am citit, dar - zice - stiu. Multi credem ca stim, fara sa citim."

 

 

 

 

Un deputat ALDE - partidul care l-a propus pe Toader - face presiuni

 

 

 Deputatul ALDE Steluta Cataniciu a lansat o critica dura la adresa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, afirmand ca nu mai intelege "ce se intampla" si pe cine reprezinta acesta in Guvernul Grindeanu.

 

 

 

"Se pare ca nu ar mai fi ministru al Coalitiei", a spus Steluta Cataniciu, intr-o interventie telefonica la Antena 3. De notat ca aceasta tocmai a pierdut un nou proces cu Agentia Nationala pentru Integritate pe conflict de interese, aminteste Hotnews.

 

 

 

"Chiar nu mai inteleg ce se intampla (), nu inteleg pe cine reprezinta dansul in guvernul Grindeanu", s-a arătat Cătăniciu mai derutată decât poate fi, dupa ce ministrul Justitiei a anuntat ca proiectul de modificare a Codurilor penale va pleca de la ministerul pe care il conduce fara prag pentru abuzul in serviciu.

 

 

Steluta Cataniciu s-a aratat nemultumita si de afirmatia lui Tudorel Toader potrivit careia nu are de ce sa se teama de o eventuala schimbare a sa din functie.

 

 

Deputata a sustinut ca PSD si ALDE vor fi cele care vor deconta in plan politic deciziile lui Tudorel Toader, care a fost propus de partidul condus de Tariceanu.

 

 

"Eu cred ca in acest moment guvernul Grindeanu are o problema", a concluzionat ea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22