Primul mesaj al ISIS către Trump, de la alegerea sa: America e condusă de un idiot

Dora Vulcan | 05.04.2017

Reprezentantii ISIS l-au numit pe presedintele american Donald Trump "idiot", in primul mesaj despre noul lider de la Casa Alba, iar despre America au spus ca "se ineaca si nu exista niciun salvator".

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Analistii au fost derutati de tacerea oficiala gruparii teroriste, in ce il priveste pe liderul american. Trump nu a fost mentionat de catre nicio institutie oficiala de presa a gruparii - desi acestea ii criticau si ii batjocureau pana acum pe fostul presedinte Barack Obama si pe alti lideri mondiali, scrie The New York Times.

 

 

 

La mai mult de doua luni dupa ce Trump a fost investit in functie, purtatorul de cuvant al Statului Islamic a dat publicitatii, marti, primul sau comunicat oficial care-l priveste pe Trump, intr-o inregistrare audio in care acesta e numit "idiot", iar atacurile sale indreptate catre musulmani sunt luate in deradere.

 

 

 

"America, te-ai inecat si nu exista salvator. Ai devenit prada pentru soldatii califatului in fiecare colt al Pamantului. Esti falita, iar semnele decesului tau sunt evidente oricui. Nu exista mai multe dovezi decat faptul ca esti condusa de un idiot care nu stie ce sunt Siria sau Irakul sau islamul", se arata in mesajul Statului Islamic.

 

 

 

Unii experti in terorism considera ca unele dintre declaratiile si politicile lui Trump - mai ales interdictiile de calatorie impuse unor anumite tari musulmane - sunt un posibil avantaj pentru propaganda Statului Islamic.

 

 

 

Gruparea a sustinut mult timp ca musulmanii sunt victime ale discriminarii si abuzului in Occident, iar sustinatorii si membrii Statului Islamic au folosit unele dintre declaratiile lui Trump drept dovezi de ostilitate fata de musulmani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22