Trump l-a exclus pe Stephen Bannon, strategul-sef, din Consiliul de Securitate al SUA

E.b. | 06.04.2017

Presedintele american Donald Trump si-a reorganizat miercuri Consiliul National de Securitate, excluzandu-l pe strategul sau sef, Stephen Bannon, si reducand rolul consilierului pentru Securitate Interna, Tom Bossert, au declarat oficiali din administratie.

Pe aceeași temă

 

 

Consilierul pentru Securitate Nationala H.R. McMaster a primit responsabilitatea de a fixa agenda pentru reuniunile Consiliului National de Securitate si a fost autorizat sa ii delege autoritatea lui Bossert, la discretie, anunta oficialii din administratie, citati de Bloomberg, conform ziare.com.

 

In cadrul reorganizarii, directorul comunitatii de informatii a SUA, Dan Coats, si seful Statului Major Interarme, generalul Joseph Dunford, vor lua parte in mod regulat la principalele reuniuni ale consiliului.

 

Bannon, fostul sef al portatului de stiri Breitbart News, a fost inclus in comitetul director al Consiliului pentru Securitate Nationala la inceputul presedintiei lui Trump. Decizia a fost criticata de unii membri ai Congresului si de numele consacrate din politica externa a Washingtonului.

 

Un oficial de la Casa Alba a declarat ca Bannon a fost inclus in comitet, cel putin partial, pentru a-l monitoriza pe Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Nationala al lui Trump. El nu ar fi participat, insa, niciodata la nicio reuniune.

 

Sursa a precizat ca, dupa ce McMaster a fost numit la conducere, nu mai este nevoie de Bannon.

 

Flynn, un general-locotenent in retragere care a condus Agentia de Informatii a Apararii (DIA) inainte sa fie dat afara de administratia Obama, l-a consiliat pe Trump in campania prezidentiala incepand din 2015.

 

El a fost consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Donald Trump timp de trei saptamani, dupa care si-a dat demisia acuzat de administratia Trump ca l-a mintit pe vicepresedintele Mike Pence in legatura cu contacte pe care le-a avut cu ambasadorul rus in Statele Unite Serghei Kisliak.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22