Preşedinţia şi Comisia de la Veneţia, conferinţa: Interacţiunea între majoritate şi opoziţie

E.b. | 06.04.2017

Administraţia Prezidenţială a României organizează la Bucureşti, în perioada 6-7 aprilie, împreună cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), o conferinţa internaţională.

Pe aceeași temă

 

 

Tema „Interacţiunea între majoritatea politică şi opoziţie într-o democraţie”.
 

 

Conferinţa se va desfăşura la Palatul Cotroceni, sub patronajul preşedintelui României şi al secretarului general al Consiliului Europei. Deschiderea conferinţei va avea loc, joi, la 15.30, cu discursuri susţinute de către preşedintele Klaus Iohannis, secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt şi preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, urmând ca Iohannis să aibă întrevederi separate cu oficialii străini.

 

 

”Conferinţa îşi propune să aducă în atenţie importanţa bunei cooperări între opoziţie şi majoritatea politică pentru o societate echilibrată şi pluralistă, care funcţionează cu respectarea principiilor democratice şi ale statului de drept. Dezbaterile conferinţei vin în sprijinul activităţii conceptuale a Comisiei de la Veneţia, care urmează să elaboreze un raport pe această temă, inclusiv posibile linii directoare ale Consiliului Europei privind rolul şi responsabilităţile majorităţii politice şi interacţiunea sa cu opoziţia, ca răspuns la solicitarea în acest sens a Secretarului General al Consiliului Europei”, precizează Administraţia Prezidenţială.

 

 

VEZI PROGRAMUL CONFERINTEI

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22