Tăriceanu se întoarce după discuţia cu un oficial UE: Guvernul să diminueze cadenţa OUG

E.b. | 06.04.2017

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, s-a întâlnit azi cu Gianni Buquicchio, președintele Comisia Europeane pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția). Apoi, a făcut o declaraţie surprinzătoare: „Guvernul ar trebui să reducă cadența aprobărilor OUG”.

Pe aceeași temă

  


Călin Popescu Tăriceanu a spus că a discutat cu Gianni Buquicchio despre statul de drept și despre problemele de ordin constituțional din România.

 

De asemenea, după discuţia cu Buquicchio, Tăriceanu a afirmat, în mod surprinzător, că actualul guvern ar trebui să reducă cadența aprobărilor OUG.

 

„În discuția pe care am avut-o cu domnia sa (Gianni Buquicchio) am putut să trecem în revistă lucruri care sunt cunoscute, și anume practica care a devenit abuzivă din partea guvernelor successive din România de utiliza excesiv OUG, lucru care afectează rolul Parlamentului, rolul dezbaterii, calitatea dezbaterilor și e un deziderat pe care îl împărtășesc. Actualul guvern ar trebui să reducă, cadența aprobărilor OUG”, a spus Tăriceanu, conform stiripesurse.ro.

 

 

„În aceste zile, bănuiesc că ați remarcat, actualu ministru al Justiției a participat la una din cele patru sesiuni pe care Comisia de la Veneția le organizează anual. Dl Tudorel Toader a fost la Veneția, unde a prezentat situația referitoare la ancheta făcută de DNA asupra adoptării de către Guvern a OUG13. Sigur că am discutat chestiuni, care țin mai degrabă de ceea ce numim statul de drept și probleme de ordin constituțional. Am fost bucuros să aud din partea dlui Buquicchio că este un bun cunoscător al arhitecturii constituționale din România”, a mai declarat Tăriceanu.

 

 

 

Tariceanu considera că Guvernul nu a greşit în cazul Ordonanţe de Urgenţă 13

 

 

 

Declaraţia este surprinzătoare pentru că, deunăzi, Calin Popescu Tariceanu considera că Guvernul nu a greşit cu nimic în cazul controversatei Ordonanţe de Urgenţă 13, prin care se modifica Codul Penal, ci protestatarii, care, în opinia preţedintelui Senatului, au stricat imaginea României

 

Atâta vreme cât acesta va fi subiectul (ordonanţele -n.n.) cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare (...) un anumit dispreţ", a declarat Tariceanu la Digi24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22