Putin consideră agresiune împotriva unei națiuni suverane atacul declanşat de SUA în Siria

E.b. | 07.04.2017

Atacul cu rachete lansat joi de forțele americane în Siria afectează semnificativ relațiile dintre SUA și Rusia, a avertizat vineri Kremlinul, conform Reuters. Moscova apreciază că atacul a fost comis pornind de la "un pretext inventat",

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, și-a exprimat vineri speranța ca atacul aerian american asupra unei baze militare siriene de lângă orașul Homs din Siria, pe care șeful diplomației ruse l-a calificat drept "o provocare" și "un act de agresiune", să nu producă daune ireparabile relațiilor cu SUA, transmite Reuters.           

 

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a avertizat vineri că rolul de "polițist mondial" ar putea avea consecințe pentru SUA, anunțând că Duma se va adresa astăzi cu un apel către Europa în contextul atacului american asupra bazei siriene de lângă Homs, relatează agenția TASS, preluată de Agerpres.
  .
 

Kremlinul avertizează că atacul american în Siria afectează semnificativ relațiile SUA-Rusia.

Potrivit, Reuters, preluată de Agerpres, Putin consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene, situată lângă orașul Homs, o agresiune împotriva unei națiuni suverane.

 

Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la "un pretext inventat", deoarece armata siriană nu deține arme chimice, violează dreptul internațional. Kremlinul consideră că loviturile aeriene sunt o încercare de a deturna atenția lumii de la numeroasele victime din Irak.

 

În fine, Kremlinul apreciază că loviturile aeriene sunt un obstacol serios în calea creării unei coaliții internaționale de luptă împotriva terorismului. 

 

 

 

********************

 

 

Statele Unite au lansat rachete de croazieră Tomahawk contra unei baze aeriene din Siria ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

 

Loviturile SUA din Siria au distrus aproape în totalitate baza aeriană vizată, situată lângă orașul Homs, și au ucis patru militari sirieni. Zeci de militari au fost de asemenea răniți.  

 

        

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22