Administrația Prezidențială îl contrazice pe Dragnea: Dorneanu s-a întâlnit cu Buquicchio

E.b. | 07.04.2017

Administrația Prezidențială a informat, vineri, că președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a avut o întâlnire cu președintele CCR, Valer Dorneanu, arătând că informația vehiculată de liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este corectă.

Pe aceeași temă

 
 

 

"Din păcate, informația vehiculată de domnul Dragnea nu este corectă: președintele Comisiei de la Veneția a avut ieri (joi — n.r.), la ora 12,00, o întâlnire cu președintele CCR, chiar la sediul Curții. De asemenea, președintele CCR a fost invitat și a participat la prima sesiune a conferinței din după-amiaza zilei de joi, la care a luat cuvântul și președintele Comisiei de la Veneția", a precizat Administrația Prezidențială, conform Agerpres.

 

 

 

"Foarte nemulțumit"

 

 

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte nemulțumit" de faptul că nu a fost prevăzută în programul evenimentului internațional organizat joi și vineri la Palatul Cotroceni și o întâlnire între Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională a României.

 

"Eu sunt foarte nemulțumit că cei care au organizat acest eveniment nu au prevăzut o întâlnire a Comisiei de la Veneția cu CCR. Eu nu cred că este în regulă. Comisia de la Veneția are ca atribuții principale constituțiile din țările respective. Faptul că au venit în România și cei care au organizat nu s-au gândit să facă o întâlnire între Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională din România nu e în regulă și s-a pierdut un moment important", a spus, joi, Dragnea.

 

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, la Palatul Cotroceni, întrevederi cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt, și cu președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio.

 

Întâlnirile șefului statului cu acești oficiali au avut loc în marja participării lor la Conferința internațională "Interacțiunea între majoritatea politică și opoziție într-o democrație", care se desfășoară, joi și vineri, la Palatul Cotroceni sub patronajul președintelui României și al secretarului general al Consiliului Europei. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22