Un barbat din Uzbekistan, suspect pentru atacul din Stockholm, soldat cu 4 morti VIDEO

E.b. | 08.04.2017

Un barbat din Uzbekistan, in varsta de 39 de ani, a fost plasat in arest preventiv sambata, la o zi dupa atentatul care a facut 4 morti si 15 raniti la Stockholm. El ar fi soferul camionului care a intrat in multime in centrul capitalei suedeze.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Bărbatul arestat în legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm este un cetățean din Uzbekistan în vârstă de 39 de ani, a anunțat sâmbătă procurorul-general adjunct al Suediei, Hans Ihrman, citat de DPA, preluată de Agerpres.


Într-o conferință de presă organizată la sediul central al poliției suedeze, Ihrman a afirmat că nu poate confirma dacă bărbatul arestat și-a exprimat susținerea față de organizația Stat Islamic sau alte grupări jihadiste pe rețelele de socializare online.


El a precizat că în prezent anchetatorii examinează telefonul mobil al principalului suspect și conturile de socializare online pentru a afla informații care să stabilească o legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm.


Potrivit șefului Serviciului de informații suedez (Sapo), Anders Thornberg, suspectul uzbec în vârstă de 39 de ani era cunoscut poliției suedeze începând de anul trecut.

 

La rândul său, șeful poliției suedeze, Dan Eliasson, a afirmat că poliția este convinsă că bărbatul arestat în legătură cu atacul comis vineri la Stockholm este "persoana corectă". Eliasson a adăugat că nu este exclusă posibilitatea ca în comiterea atentatului să fi fost implicate mai multe persoane.

 

''Am descoperit în vehicul un dispozitiv care nu aparținea mașinii — nu știm dacă este o bombă sau vreo substanță inflamabilă. Este în desfășurare o investigație de specialitate'', a spus Dan Eliasson. El a precizat că există similitudini între atacul de la Stockholm și cel comis pe 22 martie la Londra.

Poliția suedeză a arestat vineri un bărbat bănuit că ar fi șoferul camionului folosit în atacul comis în centrul capitalei Suediei și soldat cu patru morți și 15 răniți. Individul a fost inițial reținut într-o suburbie din nordul Stockholmului, iar ulterior a fost arestat, fiind suspectat de comiterea unui act terorist. 

 

"Credem ca barbatul plasat in arest preventiv este autorul atacului", a declarat un purtator de cuvant al Politiei suedeze. citat de AFP. Presa suedeza sustine ca barbatul este un uzbec in varsta de 39 de ani, simpatizant al Statului Islamic. Politia nu a oferit alte informatii despre identitatea suspectului.

 

In camionul folosit in atacul terorist a fost descoperit explozibil, au anuntat sambata surse din politie, citate de televiziunea suedeza, relateaza Reuters.


Un barbat a intrat cu un camion direct in multime, vineri dupa-amiaza, pe o strada din centrul capitalei Suediei, Stockholm.

 

Cel mai recent bilant indica 4 morti si 15 raniti.

 

O persoana a fost retinuta vineri seara de politie s-a declarat raspunzatoare pentru atac.

 

 

 

 

***************************

 

 

 

Doi romani, care se s-au aflau in apropiere de locul tragediei, si vazut cum sute de persoane alergau disperate, in timp ce se auzeau focuri de arma. Camionul folosit in atac fusese furat de catre agresor.

 

 

 

 

 

 

Toate indiciile conduc spre ipoteza unui "atac terorist", a anuntat premierul Suediei.

 

Un alt martor a declarat, in stare de soc, ca oamenii au fost striviti sub rotile camionului, care a intrat in vitrina unui magazin de pe principala artera comercială a zonei. De asemenea, mai multe persoane au declarat ca au auzit focuri de arma, insa aceasta informatie nu a fost confirmata de politie.

 

Doi suspecti au fost interogati, iar unul dintre ei a revendicat atacul, fiind arestat, potrivit presei din Suedia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22