Portavionul american Carl Vinson si grupul sau aeronaval se indreapta spre Coreea de Nord

E.b. | 09.04.2017

Portavionul american USS Carl Vinson şi alte trei nave de razboi se indrepta spre Peninsula Coreea, intr-o noua desfasurare de forta. "Amenintarea numarul unu in regiune ramane Coreea de Nord", declara un responsabil american de la comandamentul din Pacific.

Pe aceeași temă

 

 

Operatiunea se petrece la doua zile dupa atacul asupra bazei siriene din Homs de unde se presupune ca fusese lansat, marti, atacul chimic impotriva orasului Khan Sheikhoun, in care si-au pierdut viata zeci de civili, inclusiv copii, scrie AFP, preluată de HotNews.

 

Anuntul a fost facut de comandamentul american din Pacific, care a precizat ca masura este "una de precautie" in legatura amenintarea nucleara nord-coreeana.

 

"Amenintarea numarul unu in regiune ramane Coreea de Nord, din cauza programului sau nuclear iresponsabil, destabilizator si imprudent", a declarat un responsabil american de la comandamentul din Pacific, citat de AFP.

 

Portavionul Carl Vinson, din clasa Nimitz, este insotit de escadronul sau aerian, de doua distrugatoare lansatoare de rachete si un crucisator lansator de rachete.

 

El urmeaza sa faca o escala in Australia, apoi sa se indrepte spre Pacificul de Vest dinspre Singaopre.

 

Coreea de Nord a efectuat 5 teste nucleare, dintre care doua in 2016, iar imagini satelitare analizate de experti de la "38 North" sugereaza ca regimul de la Phenian este pe cale sa pregateasca un al saselea test. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22