Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, puși sub control judiciar în dosarul Microsoft 3

E.b. | 10.04.2017

Potrivit unor surse din rândul avocaților, ar fi vorba despre un nou dosar. La intrarea în sediul DNA, Pescariu a refuzat să facă declarații presei.

Pe aceeași temă

  

 

 

UPDATE: DNA a transmis procurorului general cererea de sesizare a președintelui României, pentru solicitarea avizului necesar urmăririi penale față de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, pentru abuz în serviciu. Sandu are deja o condamnare definitivă în primul dosar Microsoft. Tot luni, procurorii DNA  au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile cu începere din data de 10 aprilie 2017, față de următorii inculpați care, la data faptelor, dețineau funcțiile menționate mai jos:

STĂNESCU ION ADRIAN, consilier asistent la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI),

SĂVULESCU ANDREI, director general la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul MCSI, ambii pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

FLORICĂ CLAUDIU IONUȚ și PESCARIU DINU MIHAIL, reprezentanți în fapt/drept ai D.Con-Net AG, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

TATOMIR CĂLIN, director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul

 

 

 

***

 

Tot luni, la Direcția Națională Anticorupție s-a prezentat și omul de afaceri Claudiu Florică. Acesta a stat în fața anchetatorilor mai bine de o oră, conform Agerpres.

În noiembrie 2016, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Claudiu Florică, în dosarul Microsoft 2. 

 

Claudiu Florică a stat mai bine de o oră la DNA. La ieşire acesta refuzând să spună dacă a dat declaraţii în dosarul "Microsoft 2” sau dacă procurorii l-au chemat într-un alt dosar.

 

După ce a ieşit din sediul DNA, Claudiu Florică nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii, el trecând strada în fugă, pentru a intra în curtea unui imobil de vizavi, unde are locuinţa.

 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA l-au chemat luni pe Claudiu Florică pentru a-i aduce la cunoştinţă că este suspectat într-un nou dosar, conform News.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22