NATO va avea o unitate de contraspionaj în România VIDEO

E.b. | 10.04.2017

Alianţa Nord-Atlantică (NATO) va avea o unitate de contraspionaj în România. Structura va funcţiona la Bucureşti şi trebuie să protejeze cele două comandamente militare deschise aici în urmă cu doi ani.

Pe aceeași temă

 

Alianţa Nord-Atlantică a cerut aprobare pentru înfiinţarea acestui detaşament.

 
 
Solicitarea NATO a ajuns, mai întâi, la preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului a trimis-o mai departe, Parlamentului, conform Digi24.


Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor decide mâine,  atunci când va ajunge această solicitare pe ordinea de zi a plenului reunit. Deja, comisiile de apărare din Camera Deputaţilor şi Senat au aprobat proiectul.


Detaşamentul de la Bucureşti ar urma să funcţioneze în cadrul Diviziei Multinaţionale Sud-Est, care se află în Bucureşti. Aici ar urma să fie specialişti în contraspionaj, care vor încerca să oprească orice încercare de furt de informaţii sau de compromitere a misiunilor NATO, din regiunea noastră.

 

 

 

Anul acesta, NATO va avea desfăşurări record de trupe, pe teritoriul României. În luna iulie, tehnică militară de ultimă generaţie şi 25.000 de militari din 11 ţări, se vor antrena în comun, în poligoanele din Cincu, Smârdan şi Babadag. Inclusiv aceste exerciţii pot face obiectul unor acţiuni de spionaj, din partea unor ţări interesate de activitatea NATO.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22