Trump și May speră să-l convingă pe Putin să îi retragă sprijinul lui Bashar al-Assad

E.b. | 11.04.2017

Premierul britanic Theresa May și președintele american Donald Trump au convenit luni, într-o convorbire telefonică, asupra ideii că este un moment favorabil pentru a convinge Rusia să își retragă sprijinul pentru președintele Siriei, Bashar al-Assad.

Pe aceeași temă

 

Informţia provine din cabinetul prim-ministrului britanic, conform unei purtătoare de cuvânt, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

Potrivit aceleiași surse, Trump i-a mulțumit șefei guvernului de la Londra pentru susținerea arătată Washingtonului după loviturile cu rachete asupra unei baze militare siriene, săptămâna trecută.

 

Rachete Tomahawk americane au lovit joia trecută baza aeriană din Siria de unde se presupune că au decolat avioanele care au lovit cu arme chimice un oraș și au omorât zeci de civili, reamintește Reuters.

 

Guvernul sirian a negat orice implicare în atacul chimic, dar Statele Unite au susținut că decizia de a recurge la represalii s-a bazat pe informații ale serviciilor americane de specialitate.

 

Bombardamentul asupra bazei Shayrat a marcat o schimbare în strategia SUA privind Siria, al cărei principal aliat este Rusia. Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, au declarat duminică, respectiv luni că Statele Unite nu mai consideră posibilă o soluție politică a conflictului din Siria atâta vreme cât în fruntea regimului de la Damasc se află președintele al-Assad.

 

Trump și May consideră că una din ocaziile de a determina Rusia să accepte această idee este vizita de săptămâna aceasta la Moscova a secretarului de stat american, Rex Tillerson.

 

"Prim-ministrul și președintele au fost de acord că există acum o fereastră de oportunitate pentru a convinge Rusia că alianța sa cu Assad nu mai este în interesul său strategic", a declarat purtătoarea de cuvânt citată de Reuters

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22