Se investighează eventuala legătură islamistă a atacul asupra echipei Borussia Dortumund

E.b. | 12.04.2017

Autoritățile germane investighează o legătură islamistă după atacul țintit de marți seară asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortumund, relatează media germane și DPA.

Pe aceeași temă

 
 .

Conform DPA, preluată de Agerpres, Sueddeutsche Zeitung și posturilor de televiziune WDR și NDR, la locul atacului a fost găsită o notă prin care era revendicat atentatul și care făcea referire la atacul cu un camion dintr-un târg de Crăciun la Berlin în decembrie 2016 și la implicarea avioanelor de luptă germane în conflictul din Siria.

 

Totuși, potrivit Reuters, Sueddeutsche Zeitung citează anchetatori care spun că scrisoarea ar putea fi și o încercare a celor din spatele atacului de a-i duce în eroare de procurori.

 

 

Cotidianul Die Welt a relatat de asemenea că Procuratura Federală a Germaniei se ocupă acum de investigația privind cele trei explozii.

 

 

 

**************************

 

 

 

Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei Dortumund, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22