Trump o intoarce: NATO nu mai este depasita; China nu manipuleaza moneda

E.b. | 13.04.2017

Presedintele american, Donald Trump, a apreciat, intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, ca Alianta "nu mai este depasita".

Pe aceeași temă


 
 

 De fapt, el a revenit asupra unei declaratii facute in campanie care i-a alarmat pe membrii Aliantei Nord-Atlantice.

 

Potrivit liderului de la Casa Alba, amenintarea terorismului a subliniat importanta Aliantei. In aceste conditii, el a indemnat NATO sa depuna mai multe eforturi pentru a ajuta "partenerii" irakieni si afgani, relateaza BBC, preluiat de ziare.com.

 

"Secretarul general si cu mine am avut o discutie productiva despre ce poate face NATO mai mult in lupta impotriva terorismului", a explicat presedintele republican.

 

"M-am plans mult timp si au facut o schimbare, iar acum lupta impotriva terorismului", sustine Trump. "Am spus ca (NATO - n.red.) este depasita. Nu mai este depasita", a adaugat el.

 

In ianuarie, Trump continua sa creada ca NATO este invechita, dar spunea ca e foarte importanta pentru el.

 

Acum, presedintele SUA a reiterat apelul catre statele membre sa isi creasca, la randul lor, contributiile la finantarea Aliantei. "Daca alte tari isi platesc partea echitabila in loc sa se bazeze pe Statele Unite sa acopere diferenta, vom fi mult mai in siguranta", considera Trump.

 

La randul sau, Stoltenberg i-a multumit lui Trump pentru "o intalnire excelenta si foarte productiva".

 

In timpul campaniei electorale, Trump a pus sub semnul intrebarii in repetate randuri scopul NATO si s-a plans ca Statele Unite sunt nevoite sa contribuie cu prea multi bani la securitatea comuna.

 

Schimbarea de opinie privind NATO nu a fost singura avuta de Trump miercuri. Intr-un interviu pentru The Wall Street Journal, el a declarat ca nu va include China pe lista cu state care manipuleaza moneda, desi a promis sa faca acest lucru din prima sa zi in functie.

 

 

 

"Relatia cu Rusia, la cel mai scazut nivel"

 

 

 

Intalnirea dintre Trump si Stoltenberg a avut loc la cateva ore dupa ce secretarul american de Stat, Rex Tillerson, s-a intalnit cu presedintele rus, Vladimir Putin, in cursul unei deplasari la Moscova. "Lucrurile au mers destul de bine. Poate mai bine decat anticipat", a spus Trump despre discutiile de la Moscova.

 

"Deocamdata nu ne intelegem deloc cu Rusia. Este posibil ca relatia cu Rusia sa fie la cel mai scazut nivel", a adaugat el.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22