Cercetarea medicală din România primește finanțare

U.l. | 14.04.2017

Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat la finalul săptâmânii trecute aprobarea unui pachet de 4,1 miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru finanțarea unor proiecte în mai multe țări europene.

Pe aceeași temă

În total, 29 de proiecte, unele inclusiv din afara blocului comunitar, vor primi sprijinul BEI. Pe lângă România, banii vor lua drumul Franței, Italiei, Letoniei sau Spaniei. BEI va finanța de asemenea proiecte de dezvoltare din Maroc, Nicaragua sau Liban.

 

În cazul României, o parte din banii aprobați vor fi folosițt pentru finanțarea parțială a spitalelor și cercetarii în domeniul medical. BEI nu a anunțat încă exact ce proiecte românești vor fi finanțate și nici care este suma alocată acestora din total aprobat.

 

Cercetarea medicală românească, aflată într-un soi de comă semi-profundă în ultimii ani, dă semne de revigorare în ultima perioadă mulțumită companiilor private, în special start-up-uri, care au decis să investească în acest domeniu.

 

Anul trecut, timișorenii de la Symme3D au anunțat crearea primei imprimante 3D creată in România. Folosită inițial pentru aplicații industriale, rolul ei a fost extins anul acesta pentru a spijini cercetarea medicală oncologică.

 

La Sibiu s-a început în toamna anului trecut crearea unui centru internațional de cercetare în domeniul medicinei minim invazive, care are ca scop crearea de dispozitive de diagnoză inteligentă care să permită tratarea bolilor cardiovasculare.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila a anunțat la începutul săptămânii trecute startul unui proiect de informare în domeniul prevenției, care are ca scop crearea în rândul populației a  „unui sistem de autoprotecție ce va reduce substanțial riscul expunerii la îmbolnăviri.”

 

Articol preluat de pe undelucram.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22