Programul flexibil capată amploare globală

U.l. | 14.04.2017

Avansul tehnologic al ultimilor ani, dar și noile industrii care i-au urmat au făcut posibilă o lume în care o din ce în ce mai mare parte a forței de muncă a planetei are un job flexibil, fie ca orar, fie din punct de vedere al locului de unde se prestează munca.

Pe aceeași temă

Este concluzia la care a ajuns compania Polycom, unul dintre cei mai mari jucători pe piața tehnologiilor de teleconferință din lume, în urma unui studiu la care au răspuns 24.000 de oameni din 12 țări.


 
Comform rezultatelor studiului, citat de Human Resources Online (HRO) în Brazilia, 54% dintre cei chestionați afirmă că li se permite un program de lucru flexibil, fie permanent, fie ocazional. În Regatul Unit și Canada, 29% din populația activă lucrează în același mod. La la polul opus se află Japonia, cu doar 8% și Singapore, cu 19% din cei chestionați afirmând că au un program flexibil.

 

Există și categorii de oameni cărora, deși li se oferă posibilitatea unui astfel de program, aceștia refuză să lucreze în acest mod. Motivele citate de cei chestionați sunt, în mare măsură, legate de faptul că a lucra din alt loc decât de la un birou localizat fizic în cadrul companiei le poate reduce șansele de a promova sau de a se afirma.

 

„Programul flexibil devine o stare de fapt”, a declarat conform HRO Mei Lin Low directorul de soluții de marketing pentru zona Asia Pacific al Polycom. „Angajații se așteaptă să lucreze în acest mod iar angajatorii trebuie să creeze politici care să atragă și să rețină talentele.”

 

Articol preluat de pe undelucram.ro

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22