Toader nu crede că Ghiţă va fi judecat în Serbia, da nu exclude ipoteza să ceară azil politic

E.b. | 18.04.2017

Tudorel Toade, ministrul Justiției, a afirmat că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, însă sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată. El "nu crede" că Ghiţă va fi judecat în Serbia, înainte de a fi extrădat în România.

Pe aceeași temă

  
 
 

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a spus luni că "nu crede" că Sebastian Ghiţă va fi judecat în Serbia înainte de a fi extrădat în România.

 

Într-o declaraţie susţinută la minister, Toader a dat luni detalii şi despre procedura de extrădare, anunţând că Ministerul Justiţiei aşteaptă o decizie a unei instante din România înainte de a înainta autorităţilor sârbe cererea oficială.

 

Ghiţă ar fi solosit un permis de conducere şi un act de identitate din Slovenia, ambele false, atunci când a fost oprit de poliţiştii sârbi. Ghiţă era însoţit de fratele său. 

 

Ministrul Justiției a dat asigurări că nu se pune problema să se iasă din termen cu procedura extrădării și a spus că nu crede că procedura va fi îngreunată de faptul că Sebastian Ghiță este cercetat pentru folosire de acte false în Serbia.

 

Întrebat dacă Ghiță poate cere azil politic în Serbia, ministrul justiţiei a precizat: "Din moment ce este și azilul o instituție, sigur că există posibilitatea folosirii acelei instituții". 

 

"Ne aflăm în acest moment în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele încheieri, respectivele hotărâri, declanșăm procedura de extrădare, adică cererea


Ministerul Justiție are deja pregătită acea procedură, cerere, așteptăm încheierile de la instanțele de judecată și imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură

 

Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în așteptare, să așteptăm de la instanțele de judecată", a explicat Tudorel Toader, conform Agerpres

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22