Premierul spaniol Mariano Rajoy, citat ca martor în procesul rețelei de corupție Gurtel

Dora Vulcan | 18.04.2017

Liderul guvernului conservator, la putere în Spania, Mariano Rajoy, a fost citat ca martor în procesul rețelei de corupție "Gurtel" în care sunt implicați mai mulți responsabili ai Partidului Popular pe care îl conduce.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Șeful guvernului conservator spaniol Mariano Rajoy va apărea ca martor la proces de rețea vastă de corupție „Gürtel“,în care sunt implicați oficiali din partidul pe care-l conduce a declarat un purtător de cuvânt al instanței de judecată, citat de AFP.  

 

 

 

 

„Este chemat ca martor. Data nu a fost stabilită încă“, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Curții Naționale, instanță specializată în afacerile politice și financiare și a terorismului, confirmând că apariția care este o premieră pentru M. Rajoy.

 

 

 

 

Rajoy este președintele Partidului Popular (PP), din 2004 și șeful guvernului din 2011.

 

 

 

 

Procurorii spun că rețeaua a fost condusă de omul de afaceri Francisco Correa care a dat mită și cadouri unor funcționari și reprezentanții aleși ai statului ca să obțină, la schimb, contracte publice pentru societățile anumitor „prieteni“.

 

 

 

 

Cazul a dus la demisia, în 2014, a ministrului Sănătății Ana Mato, a cărui fostul soț este judecat ca beneficiar al cadourilor rețelei. 

 

 

 

 

Un fost trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas, este un alt celebru inculpat în acest proces. El trebuie să le explice judecătorilor care este sursa averii sale uriașe de 48 de milioane de euro plasată în conturi din Elveția. În ianuarie, în fața judecătorilor, Barcenas a admis că partidul a avut „resurse care nu apar în contabilitatea oficială“, alimentată de el de oameni de afaceri donații.

 

 

 

 

Cele mai multe scandaluri de corupție care afectează PP l-au dus la pierderea majorității absolute în alegerile parlamentare la sfârșitul anului 2015.

 

 

 

M. Rajoy nu și-a asumat responsabilitatea în cazul de corupție  Gurtel. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22