După 4 luni de la dispariţie, Poliția de Frontieră vrea să stabiliească cum a fugit Ghiță

E.b. | 18.04.2017

Poliția de Frontieră va efectua verificări pentru a stabili modul în care fostul deputat Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul României, a declarat Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al IGPF.

Pe aceeași temă

 
 

 

''Poliția de Frontieră Română va efectua verificări specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul României în funcție de rezultatul anchetei desfășurate de autoritățile abilitate și de datele de interes ce vor rezulta în urma instrumentării dosarului penal. La finalizarea verificărilor se vor lua măsurile prevăzute de lege'', a precizat Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al IGPF, conform Agerpres.


Tudorel Toader, ministrul Justiției a afirmat zi că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, însă sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată.

 

"Așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. (...) Ministerul Justiție are deja pregătită acea procedură, cerere, așteptăm încheierile de la instanțele de judecată și imediat, imediat, în minutul următor dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în așteptare", a explicat Tudorel Toader.

 

 

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire internațională de către autoritățile române, a fost reținut în noaptea de joi spre vineri, la Belgrad. El a prezentat polițiștilor sârbi un pașaport sloven fals, delict pedepsit în Serbia cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22