Rivalul premierului Viktor Orban a cumpărat cel mai popular site de știri din Ungaria

Dora Vulcan | 21.04.2017

Index.hu, site-ul de stiri cu cea mai mare audienta din Ungaria si una dintre ultimele platforme media independente din tara, a fost cumparat de o fundatie apropiata lui Lajos Simicska, principalul rival al premierului autocrat Viktor Orban.

Pe aceeași temă

 

 

 

Simicska, odinioara un mogul apropiat al lui Orban, a devenit in ultimii ani un puternic contestatar al premierului si si-a anuntat preferinta pentru Jobbik, scrie Reuters, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 

Index.hu a fost in ultimii ani principalul furnizor de investigatii jurnalistice si materiale critice despre Viktor Orban si anturajul sau, intr-un peisaj mediatic dominat de televiziuni, ziare si site-uri intrate sub controlul premierului si unor grupuri de afaceri apropiate de el.

 

 

 

Miscarea e cu atat mai interesanta cu cat ea are loc cu an an inaintea alegerilor generale din aprilie 2018.

 

 

 

Simicska, magnat cu afaceri in constructii si agricultura, si-a exprimat recent preferinta pentru partidul de extrema dreapta Jobbik. El s-a detasat de Orban in 2015, cand intre cei doi a avut loc un schimb dur de replici prin intermediul mass-media. Lajos Simicska controleaza deja un holding media impresionant, Pro-Rata Holding, din care mai fac parte cotidianul Magyar Nemzet si postul TV de stiri Hir TV. Achizitionarea Index.hu s-a facut prin intermediul fundatiei "For Hungarian Development Foundation".

 

 

 

Index.hu a fost fondat de antreprenorul Zoltan Speder, si el un fost aliat al lui Orban care s-a desprins politic de premier.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22