Ministrul Agriculturii Petre Daea, despre starea culturilor: este mai mult bine decât rău

Dora Vulcan | 21.04.2017

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune că nu se poate pronunța asupra efectelor negative în cazul culturilor agricole, subliniind însă că "este mai mult bine decât rău" și că este "o apreciere a unui om care știe ce vorbește", vorbind despre el la persoana a III-a și folosind pluralul majestății.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 "Am spus-o și vă mai spun: Este mai mult bine decât rău, ca să fie bine înțeles și răstălmăcit de presă. Este o apreciere a unui om care știe ce vorbește și în același timp știe să și comunice ceea ce alții doar văd și nu înțeleg fenomenul agricol.

 

 

Până la această dată nu ne putem pronunța asupra efectelor negative, dar ne putem pronunța asupra faptului că în solul României a intrat o cantitate de apă necesară, că în partea de sud a țării a ajuns la capacitate de câmp, că plantele sunt asigurate de umiditatea necesară.

 

 

Așteptăm evident în zilele următoare să vedem unde au fost efecte negative, ținându-se cont de coincidența între fenomenele negative și fenofaze ce pot produce unele pagube.

 

 

Le vom calcula pentru că eu niciodată nu dau decât cifre exacte. Și neavând, vă rog, să așteptați.

 

 

Nu avem culturi afectate, putem vorbi de specii pomicole care pot avea unele urmări din acest punct de vedere, dar culturi nu", a explicat Petre Daea, citat de Agerpres cu privire la pagubele înregistrate în ultimele zile din cauza fenomenelor meteo nefavorabile.

 

 

 

Daea spune că poate demonstra în teren cum arată culturile agricole și de ce afirmă că nu sunt probleme în acest moment la anumite culturi din cauza vremii nefavorabile. El a folosit atât pluralul majestății la adresa sa cât și vorbirea despre el la persoana a III-a, despre ”inginerul Daea”

 

 

 

"M-am uitat la rapiță, care sunteți curioși o să mergeți cu mine să vă arat de ce spune inginerul Daea că nu sunt probleme la acest moment, la anumite culturi.

 

 

Evident vom aștepta, vom vedea cum va evolua vremea, dacă temperaturile scad sub pragul de îngheț atunci vom vorbi, analizând la fața locului ce se întâmplă cu fiecare cultură și specie în parte", a adăugat Daea.

 

 

 

  • Daea, inepuizabil: O să vă arăt în intimitatea cunoașterii cum se determină o producție de grâu

 

 

După ce, recent, s-a oferit să-i dea unui jurnalist o plapumă pentru că l-a văzut ”îmbrăcat sumar”, ministrul Agriculturii Petre Daea le-a lansat vineri o invitație jurnaliștilor pentru a le arăta „în intimitatea cunoașterii cum se poate determina o producție de grâu văzând doar frunzele”.

 

 

 

Până și agenția națională de știri, recunoscută pentru sobrietatea abordării subiectelor a numit-o ”Declarația zilei”. 

 

 

„Am văzut 28 de județe și m-am bucurat foarte mult că imediat ce s-a topit zăpada au apărut ploile. Acestea sunt atât de necesare la ieșirea din iarnă pentru a spăla frunzele. (...) Vegetația este bună la această dată, rapița a ieșit bine din iarnă, iar vegetația este normală. Mă întristează însă faptul că în partea de vest a țării este o lipsă de apă, în zona Arad și Timiș. Nu vă pot estima producții pentru că este prea devreme, iar un specialist nu se hazardează, el își caută explicațiile făcând determinări la fața locului", a declarat, vineri, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. El a fost întrebat doar care este starea culturilor agricole.

 

 

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că proiectul prin care Guvernul vrea să acorde crescătorilor de porci ajutoare financiare de 10.000 de euro va rezolva cele mai acute probleme ale României.

 

 

 

Totodată, el a lansat jurnaliștilor o invitație de a participa în câmp, „în intimitatea cunoașterii", la o lecție de determinare a producției de grâu.

 

 

 

„O să mergeți cu mine când vreți ca să vă arăt în intimitatea cunoașterii cum se poate determina o producție de grâu văzând doar frunzele. Eu știu unde se caută spicul. Este meseria mea și mi-ar fi drag dacă s-ar găsi printre dumneavoastră prieteni ai meseriei sau doritori de a cunoaște să le arăt ceea ce nu se vede și să înțeleagă ceea ce eu le spun, fără a se interpreta deformat cuvintele", a sunat invitația inedită a lui Daea.

 

 

 

 

Recent, el a oferit unui jurnalist PRO TV o lecție despre gestionarea domeniului lânii de oaie.

 

 

 

  • Ministrul Agriculturii Petre Daea: cum se gestionează domeniul lânii de oaie

 

 

Ministrul Agriculturii Petre Daea pare a fi o resursă inepuizabilă de umor involuntar. De astă dată în domeniul superspecializat al folosirii lânii de oaie de către ”ciobanul român”. Daea este total împotriva arderii ei. Dar total.

 

 

”Trebuie să nu mai ardem lâna oilor în România” - spune Daea sentențios și ferm, însoțindu-și sentința implacabilă cu inconfundabilul dat din mâini familiar retoricii ceaușiște a vremurilor din care provine și el, cu aerul unui conducător suprem.

 

Într-un interviu acordat reporterului PRO TV Vitalie Cojocari, Daea se arată extrem de afectat de faptul că ciobanii ard lâna oilor.  După care îl înșfacă pe jurnalist de brațul drept, cu aerul de familiaritate prietenească al unui ministru popular coborât între mase și care nu ține la distanță.

 

Impresionat de ”puterea de exprimare fizică” a reporterului, Daea ține un excurs halucinant despre lâna oilor și despre ”cum se gestionează acest domeniu”.

 

Constatând că jurnalistul este ”îmbrăcat sumar” îi propune la final să-i dea o plapumă:

 

”Ce-ai spune dumneata dacă ai avea o plapumă de lână, că te văd îmbrăcat sumar ca și mine, nu ți-ar prinde bine?”

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22