Tăriceanu, candidat unic la congres. Constantin nu participă la un congres ”nestatutar”

Dora Vulcan | 21.04.2017

În prima zi a Congresului, statutul va fi modificat, iar sâmbătă vor fi dezbătute patru rezoluții și votate organismele statutare. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va candida la funcția de președinte al partidului. Constantin refuză să participe la un congres ”nestatutar”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Congresul ALDE, care începe vineri la București, își va desemna sâmbătă noua conducere, dar fără participarea copreședintelui Daniel Constantin, lăsat de Tăriceanu fără sprijin politic.  

 

 

 

 

“Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om”, scrie ">copreşedintele ALDE Daniel Constantin, pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

 Lucrările Congresului ALDE au început vineri la Palatul Parlamentului, delegați din cele 47 de filiale ale partidului urmând să își aleagă conducerea la finalul celor două zile alocate reuniunii. Acesta este al doilea Congres al ALDE, după cel de constituire a formațiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) din 19 iunie 2015, când Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu au devenit copreședinți ai formațiunii, transmite Agerpres.

 

 

În prima zi a Congresului, statutul va fi modificat, iar sâmbătă vor fi dezbătute patru rezoluții și votate organismele statutare. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va candida la funcția de președinte al partidului.

 

 

Vineri, deschiderea lucrărilor Congresului ALDE a fost precedată de ședința Biroului Politic Central al formațiunii și de Delegația Permanentă Națională ALDE.

 

 

În cursul zilei de sâmbătă, de la ora 10,00, vor continua lucrările Congresului ALDE, când va fi votată noua conducere a partidului.

 

 

La Delegația Permanentă a ALDE din 19 martie, când s-a decis convocarea Congresului formațiunii pentru 21 — 22 aprilie, copreședintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările reuniunii, însoțit de un grup de membri, și a denunțat ședința ca fiind nestatutară. Ulterior, pe 26 martie, Biroul Politic Central al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

 

 

Constantin a atacat în instanță decizia de convocare a Congresului, iar ALDE a informat că Tribunalul București a respins pe 13 aprilie contestația acestuia. Recursul lui Daniel Constantin, care trebuia judecat pe 20 aprilie, s-a amânat pentru data de 18 mai.

 

 

El a anunțat vineri că nu va participa la Congresul partidului, pe motiv că acesta e "nestatutar organizat și servește interesul unui singur om".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22