Ilie Năstase, anchetat de ITF pentru afirmaţii discriminatorii la adresa Serenei Williams

E.b. | 22.04.2017

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams, informează BBC.

Pe aceeași temă


 

Anchetă a Federaţiei Internaţională de Tenis (ITF) după afirmaţii discriminatorii ale lui Ilie Năstase la adresa Serenei Williams, conform BBC, preluat de News.ro.

 

La conferinţa de presă de vineri, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că jucătoarea de tenis Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase, în vârstă de 70 de ani, s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

 

Un purtător de cuvânt al ITF a declarat pentru BBC că forul internaţional a aflat despre comentariul lui Năstase şi a început o investigaţie.

 

"ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat despre presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare", a anunţat ITF, conform BBC.

 

BBC notează că în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei.

 

Potrivit sursei citate, Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, şi la dineul de joi seară.

 

 

***************************

 

 

Simona Halep, locul 5 WTA, şi Heather Watson, locul 113 WTA, vor evolua, sâmbătă, de la ora 12.00, în prima partidă a întâlnirii România - Marea Britanie, din barajul pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22