Dragnea: Procurorul general face declaratii din ce in ce mai arogante si sfidatoare

E.b. | 24.04.2017

Procurorul general al Romaniei face declaratii arogante si sfidatoare, sustine Liviu Dragnea, liderul PSD, in contextul in care Augustin Lazar a spus ca magistratii nu sunt obligati sa se prezinte la audieri in Parlament.

Pe aceeași temă

 

Era vorba despre cazul in care se va constitui comisia de ancheta referitoare la alegerile prezidentiale din 2009 si o va invita pe Codruta Kovesi, sefa DNA.

 

"Am vazut declaratia procurorului general al Romaniei care are declaratii din ce in ce mai arogante si sfidatoare. Eu nu cred ca cineva are dreptul sa refuze sa se prezinte la o comisie parlamentara, vorbim de Parlamentul Romaniei, intr-un stat democratic.

 

Daca cineva, de exemplu, este chemat ca martor intr-un dosar si nu vrea sa spuna adevarul, poate fi incadrat la favorizarea faptuitorilor. Nu e comisie penala, dar aceasta comisie poate sa sesizeze organele de ancheta. Nu vreau sa avem o atitudine razboinica, pentru ca nu e facuta o comisie impotriva cuiva, nici macar impotriva lui Traian Basescu, este o comisie care va incerca sa puna cap la cap niste informatii, niste declaratii, niste documente, sa incercam sa ajungem la un adevar", a declarat liderul PSD, la Antena3.

 

Saptamana trecuta, procurorul general a spus ca magistratii pot fi verificati doar de un alt magistrat.

 

 

 

"Magistratii pot fi verificati si audiati doar in cadrul legal de catre un alt magistrat"

 

 

 

"Dupa parerea mea, magistratii nu au ce cauta in astfel de comisii (parlamentare - n.red.). Magistratii pot fi verificati si audiati doar in cadrul legal al audierii de catre un alt magistrat. In ceea ce priveste Parlamentul, desigur ca Parlamentul va hotari ce are de facut conform competentelor sale", a sustinut Augustin Lazar, citat de Agerpres.

 

 

Augustin Lazar a precizat luni, la iesirea de la Ministerul Justitiei, ca in cursul zilei de azi Ministerul Public va daun punct de vedere oficial si detaliat legat de aceasta chestiune.

 

"Vom discuta astazi, o sa aveti niste date in cursul zilei. Eu am declarat public ca monitorizam cu atentie discutiile din spatiul public si astazi vom avea un punct de vedere la analiza pe care o facem", a spus Augustin Lazar.

 

 

Liviu Dragnea a mai sustinut, in emisiunea de la Antena3, ca miercuri se va infiinta comisia de ancheta parlamentara privind alegerile din 2009 si aceasta va incepe sa functioneze din aceeasi zi.

 

Seful PSD a fost secondat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a subliniat si el ca sefa DNA trebuie sa fie audiata in comisia parlamentara.

 

De aceeasi parere este si seful Comisiei Juridice din Senat, Serban Nicolae (PSD), care l-a atacat la randul sau pe procurorul general: "Nu este foarte lamurit cat trebuie sa vorbeasca si cat trebuie sa se abtina. (...) Ajungem intr-o zona de ridicol si dl Lazar nu pierde niciun prilej de a se expune ridicolului. (...) Dl Lazar sa se ocupe de ce are de facut ca procuror general platit cu 300 de milioane de lei vechi pe luna si sa lase Parlamentul".

 

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, saptamana trecuta, ca Laura Kovesi ar trebui audiata in comisia de ancheta din Parlament.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22