Tudorel Toader: asumarea răspunderii pe cele patru Coduri a fost o greșeală profundă

Dora Vulcan | 24.04.2017

Ministrul Justiției Tudorel Toader a spus că multe dintre viciile de constituționalitate ale Codurilor civil și penal vin din faptul că în 2009 au fost trecute prin asumarea răspunderii Guvernului, neexistând "un timp de reflecție" necesar dezbaterii acestor proiecte.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 "De ce spuneam că apreciez timpul de reflecție? Dacă dăm înapoi, în 2009, eu eram unul dintre aceia care criticam adoptarea celor patru Coduri fundamentale pentru un stat de drept, (...) fundamentale pentru evoluția societății românești, patru coduri fundamentale care (...) afectează profund în aplicarea lor drepturile fundamentale, adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului. A început, și știm bine cu toții, după amiază într-o zi de miercuri s-au depus, joi — vineri s-au promulgat legile. Cine să le dezbată amendamentele aduse? Cine să citească legea, să evoce viciile de neconstituționalitate la un volum așa de mare de lucrări, de legi, la o problematică atât de complexă", a spus ministrul luni în fața senatorilor juriști.

 

 

 

În opinia lui Tudorel Toader, adoptarea Codurilor prin asumarea răspunderii a fost o greșeală "profundă", care a avut efecte negative asupra societății.

 

 

 

"Acolo trebuie căutată cauza, acolo a fost profunda greșeală, a acceptării asumării răspunderii Guvernului pe cei patru piloni ai sistemului legislativ din România, care, iată, se dovedește, au influențat negativ evoluția societății pe de o parte și au afectat profund drepturile și libertățile oamenilor, pe de artă parte", a explicat ministrul Justiției, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22