Dupa ce i-a criticat pe pescarii Dragnea si Grindeanu, Guvernatorul Deltei a fost concediat

E.b. | 25.04.2017

Dupa ce i-a criticat pe Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu, guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu, s-a trezit revocat din functie.

Pe aceeași temă


 

Grigore Baboianu fusese numit Guvernator al Deltei Dunarii, in urma cu un an, de fostul premier Dacian Ciolos, iar acum a fost dat afara de actualul premier si inlocuit cu Malin-Matei Musetescu.

 

Deciziile premierului referitoare la postul de subsecretar de stat si guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" au fost publicate luni in Monitorul Oficial si au fost luate la propunerea ministruului Mediului, Gratiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.

 

 

 

Povestea pescareasca despre stiucile lui Dragnea si ale premierului din Delta

 

 

 

La sfarsitul lunii martie, Liviu Dragnea a scris pe Facebook ca l-a invatat pe premierul Sorin Grindeanu sa pescuiasca, afirmand ca "marea ruptura dintre Parlament si Guvern s-a produs" pentru ca liderul social-democratilor a prins 17 stiuci, iar seful Executivului, doar 9. Dragnea a postat si fotografii de la pescuit.

 

Grigore Baboianu i-a criticat atunci pe cei doi pentru faptul ca, in loc sa promoveze pescuitul sportiv, s-au laudat cu zecile de stiuci capturate in Delta.

 

 

 

Baboianu "si-a simtit" revocarea

 

 

 

"Domnul premier si domnul presedinte al partidului (PSD) au avut acele permise de intrare in Delta Dunarii. M-as fi bucurat daca cei doi sau unul din ei aratand o stiuca de dimensiunile... este un trofeu! Nu poti sa-l lasi sa moara! Ar fi putut demonstrativ, sa o arate, sa o pupe, sa-i dea drumul in apa. Sa zica: 'Domnule, asa faceti in Delta Dunarii!'. Dar, cu siguranta, la urmatoarea descindere, un alt guvernator va putea sa arate un astfel de exemplu din partea...", a spus guvernatorul Baboianu, in martie.

 

Intrebat de ce vorbeste despre un alt guvernator, Baboianu a raspuns: "Pai daca dau astfel de exemple...".

 

Intrebat atunci de jurnalisti ce parere are despre declaratia guvernatorului Deltei si faptul ca ar putea fi amendat pentru ca a pescuit intr-o zona in care nu avea voie, Liviu Dragnea a spus mai intai: "Nu am vazut declaratia asta".

 

Ulterior, a facut si un scurt comentariu: "Am aratat captura, i-am dat drumul, n-am pupat-o. Daca guvernatorul considera necesar, poate sa imi dea amenda".

 

 

 

*************************************

 

 

 

CV-ul lui Grigore Baboianu arata ca era pregatit pentru postul din Delta. El a fost directorul Institutului de Cercetari si Proiectari Delta Dunarii in perioada 1990-1992, director tehnic si director pentru management ecologic al ARBDD in perioada 1992-2003, director executiv adjunct al ARBDD in perioada 2003-2009 si a mai ocupat functia de guvernator al Rezervatiei din 2009 pana in 2012, conform ziare.com.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22