Managerul de la Institutul Cantacuzino a demisionat. Miercuri va fi numit un înlocuitor

Dora Vulcan | 25.04.2017

Ministerul Sanatatii Florian Bodog a anuntat ca directorul Institutului Cantacuzino si-a dat demisia si ca marti va numi un alt manager, care trebuie sa rezolve toate problemele institutiei. Bodog a precizat ca il va sustine pe noul manager sa obtina toate autorizatiile necesare.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

"Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Este a doua decizie pe care trebuie sa o iau in cursul zilei de astazi - numirea managerul de la Institutul Cantacuzino. Managerul si-a dat demisia dupa trecerea institutului de la Cercetare la Sanatate, deci va trebui sa numesc pe cineva azi (...) Voi fi alaturi de orice manager care doreste sa rezolve problemele de acolo", a spus ministrul Sanatatii, citat de Hotnews.ro.  

 

 

 

Ministul Sanatatii a precizat ca rezolvarea situatiei de la Institutul Cantacuzino este o prioritate pentru el in acest mandat.

 

 

 

"Este o prioritate pentru mine, este o prioritate a mandatului meu, Mi-as dori sa gasesc un manager care sa rezolve problemele Institutului Cantacuzino, nu neaparat sa produca vaccinuri, pentru ca in acest an nu va putea, dar sa intre intr-o linie dreapta, ca sa-si recapete toate autorizarile. Institutul Cantacuzino nu mai are in prezent nicio autorizare de producere de vaccin", a mai spus Bodog.

 

 

 

Intrebat de ce a fost blocat site-ul lipsamedicamente.ro, ministrul Sanatatii a spus ca Guvernul Ciolos a facut doar acest lucru in domeniul politicii medicamentului.

 

 

 

"Guvernul anterior a facut doar acest lucru in domeniul politicii medicamentului. Practic, nu asa rezolvam problemele, le rezolvam creionand politici predictibile de preturi, prin dialog cu industria farmaceutica si aducand medicamente pentru pacienti. Pacientii au nevoie de acces la medicamente, pacientii romani au nevoie atat de medicamente innovative, cat si medicamente ieftine si cred ca aceasta este filosofia pe care trebuie s-o facem, pentru ca, atat in campanie, cat si in programul de guvernare, am spus ca pacientul va fi in centrul preocuparilor noastre", a precizat Bodog.

 

 

Institutul National de Cercetare "Cantacuzino" a revenit, printr-o ordonanta a Guvernului adoptata in 8 decembrie, in subordinea Ministerului Sanatatii, cu patrimoniul si personalul aferente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22