Chinezii, deranjați de sistemul american antirachetă THAAD din Coreea de Sud

Dora Vulcan | 26.04.2017

China si-a exprimat, miercuri, profunda ingrijorare dupa ce armata americana a inceput in aceeasi zi instalarea sistemului antiracheta THAAD intr-o baza de pe teritoriul Coreei de Sud, transmite ziare.com care compară situația cu supărarea Rusiei pe scutul de la Deveselu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Cu prilejul briefingului de presa zilnic, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Geng Shuang, a declarat ca Beijingul cere Statelor Unite si Coreei de Sud retragerea acestui sistem.

 

Washingtonul si Seulul afirma ca unicul scop al sistemului THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) este apararea impotriva rachetelor nord-coreene.

 

China si-a exprimat insa in mod repetat opozitia fata de instalarea THAAD, fiind preocupata ca puternicul radar al sistemului ii poate penetra teritoriul si submina securitatea. E cam aceeasi reactie pe care o are si Moscova de ani de zile referitor la scutul antiracheta al NATO din Europa, inclusiv cel inaugurat la Deveselu anul trecut.

 

 

Acordul privind THAAD a fost semnat anul trecut, iar capacitatea operationala completa ar urma sa fie realizata inainte de sfarsitul lui 2017.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22