PNL: Cifrele de la MFP relevă că s-au tăiat investițiile; nu s-au rambursat banii din TVA

E.b. | 27.04.2017

Vicepreședintele Comisiei pentru buget-finanțe din Senat, liberalul Florin Cîțu, afirmă că cifrele primite de la Ministerul de Finanțe și de la ANAF arată că au fost tăiate investițiile, iar rambursările de TVA s-au diminuat.

Pe aceeași temă

  

 

"Cifrele pe care le-am primit de la Ministerul de Finanțe și de la ANAF confirmă că au fost tăiate investițiile și că nu s-au rambursat banii din TVA, doar pentru a cosmetiza execuția bugetară și pentru a arăta un surplus pe primele trei luni. Avem un minim al investițiilor de 0,2% din PIB pentru ultimii, cred că, 5 ani — față de anul trecut când aveam 0,6% din PIB pe primul trimestru—, iar la rambursările din TVA s-a rambursat mai puțin în primul trimestru cu un miliard de lei.

 

Nu știm cine a luat decizia aici de a se rambursa mai puțin. De obicei, se rambursa în medie 1,2 miliarde. Ceea ce ar trebui să știe Ministerul de Finanțe este că acești bani nu aparțin Guvernului, (...) sunt banii companiilor care au nevoie de acești bani și deciziile politice doar pentru a cosmetiza un rezultat dezastruos țin economia în spate", a susținut senatorul liberal Florin Cîțu, într-o declarație la Parlament, conform Agerpres.

 

Viorel Ștefan (foto), ministrul fFnanţelor, era așteptat miercuri în fața Comisiei pentru buget-finanțe din Senat, dar nu a putut fi prezent, iar ședința s-a amânat

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22