Un cargo cu 8800 de oi românești sub pavilion Togo scufundă o navă-spion rusească VIDEO

Dora Vulcan | 27.04.2017

O navă-spion a Rusiei a intrat joi în coliziune cu un cargo în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. Toți cei 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuați, dar nava s-a scufundat, informează DPA, Reuters și AFP. Presa turcă spune că la bordul cargoului cu pavilion Togo erau 8 800 de oi din România.

Pe aceeași temă

 

 

Vasul cargou, care plecase din portul Midia-Năvodari și transporta 8.800 de oi, potrivit publicației turcești Hurriyet, nu a suferit stricăciuni semnificative în urma coliziunii. Nava își va putea continua cursa către destinație, după ce se vor încheia cercetările în privința acestui incident, transmite Digi 24.

 

 

 

Inițial, Ministerul rus al Apărării a făcut cunoscut incidentul. Moscova a anunțat că o navă militară de recunoaștere este în pericol de a se scufunda în Marea Neagră în urma coliziunii cu un alt vas, de tip cargo, care transporta animale vii. Vasul rusesc, care se numește „Liman” și făcea parte din flota rusă de la Marea Neagră, avea o spărtură ca urmare a coliziunii, care s-a petrecut joi, în jurul orei 12:30, la circa 40 de kilometri nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, în apropierea Capului Kilyos.

 

 

 

Nava rusească s-a scufundat ulterior, la ora 14:48, adică la aproape două ore și jumătate de la coliziune. Potrivit Interfax, nava „Liman” era destinată culegerii de informații și recent se întorsese dintr-o misiune în Marea Mediterană.

 

 

 

Vasul cargou, care transporta 8.800 de oi, ar fi plecat din România și avea ca destinație Iordania, potrivit presei turce. Naviga sub pavilion Togo.

 

 

 

 

Cargoul cu oi (agenția Tass)

 

 

Pe nava rusească se aflau 78 de marinari, în timp ce echipajul celuilalt vas număra 17 oameni.

 

 

 

nava spion Liman (sursa Tass)

 

 

Informațiile inițiale vorbeau despre răniți și dispăruți, dar ulterior Moscova a precizat că toți marinarii ruși sunt teferi, o parte dintre ei au fost salvați de o navă a pazei de coastă turce și vor fi transbordați pe un alt vas rusesc.

 

 

 

Potrivit presei turce, în zonă ar fi fost ceață densă și aceasta este cauza probabilă a accidentului.

 

 

filmul, AICI ( sursa: presa turcă)

 

 

Premierul turc,  Binali Yildîrîm, l-a sunat pe omologul rus, Dmitri Medvedev, pentru a-și exprima regretul față de accident.

 

 

 

Ministerul rus al Apărării a anunțat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiții de ceață și lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, transmite Agerpres.

 

 

 

 

"Nu există victime în rândul echipajului", a precizat ministerul rus, citat de agenția Interfax.

 

 

 

Un responsabil al pazei de coastă turce a menționat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat.

 

 

 

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion.

 

 

 

Liman, intrată în serviciul forțelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciții desfășurate de NATO în Marea Neagră, după cum au indicat în februarie surse militare.

 

 

 

Potrivit postului de televiziune turc NTV, nava rusă s-a ciocnit cu un vas care transporta șeptel. Un oficial turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul celeilalte nave, care circula sub pavilion togolez, sau starea în care se află echipajul acesteia. Un responsabil al firmei de shipping GAC a afirmat că ciocnirea dintre Liman și celălalt vas, identificat ca "Youzarsif H", a avut loc în condiții de ceață și vizibilitate redusă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22