Iohannis, scos de Guvern din procedura de numire a conducerii ANCOM

E.b. | 28.04.2017

Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea Autoritatii Nationale in Telecomunicatii (ANCOM) era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Pe aceeași temă


 

 
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, joi, ca in sedinta a fost aprobata o ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a Autoritatii Nationale in Telecomunicatii (ANCOM) - numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face la propunerea Guvernului, asa cum era si inainte de modificare, dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite.

 .

"Este vorba de o ordonanta de urgenta care modifica modalitatea de numire a presedintelului si vicepresedintilor acestei institutii, in speta, presedintele si vicepresedintii vor fi numiti tot la propunerea Guvernului - cum se intampla acum - dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor prezenti.

 

Va reamintesc ca ANCOM este o institutie care functioneaza in subordinea Parlamentului Romaniei", a declarat Petrescu. 

 

Intrebata de ce a fost nevoie de aceasta Ordonanta de urgenta, Alina Petrescu a spus ca "in acest moment ANCOM nu are conducere. Mandatul precedentului presedinte a expirat, nu exista drept de semnatura. Trebuia numita o noua conducere. Este absolut firesc ca Parlamentul sa fie cel care decide final asupra conducerii acestei institutii", 

 

De asemenea, intrebata daca exista vreo propunere pentru sefia ANCOM, Alina Petrescu a spus ca aceasta propunere, atunci cand va exista, va fi facuta si va fi inaintata Parlamentului Romaniei.

 

"Pana cand OUG nu va fi publicata in Monitorul Oficial, nu putem vorbi de o propunere", a explicat ea, conform ziare.com.

 

Potrivit legislatiei valabila pana la publicarea OUG in Monitorul Oficial, "conducerea ANCOM este asigurata de un presedinte si doi vicepresedinti, numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului".

 

Potrivit legii, durata mandatului presedintelui si vicepresedintilor ANCOM este de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii pe aceeasi perioada o singura data.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22