Ponta, către că Grindeanu şi Bodog: Să rămână surzi şi orbi la ordinele lui Dragnea

E.b. | 29.04.2017

Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, că problema vaccinurilor şi cea a medicamentelor pentru cancer pot fi rezolvate de către premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dacă aceştia vor rămâne ”surzi şi orbi” la ordinele de partid.

Pe aceeași temă

 
 

 

Eu cred ca premierul Grindeanu şi ministrul Bodog sunt bine intentionaţi, au şi dorinţa şi posibilitatea să rezolve problema. Dar pentru asta trebuie să rămână surzi şi orbi la ordinele de partid, la declaraţiile politicianiste şi la emisiunile tv populiste - să întrebe specialiştii şi să negocieze dur, dar raţional. Altfel codul portocaliu de azi se va transforma rapid în cod roşu, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook, sub titlul: Codul Portocoliu din Sanatate se poate transforma rapid in Cod Rosu!

 

 

Sa guvernezi inseamna sa rezolvi problemele mostenite din trecut , pe cele aparute azi si pe cele viitoare - si mai ales sa nu iti faci singur probleme ( ca oricum se ocupa altii de asta).

 

1. Problema vaccinurilor contra rujeolei la copii sigur ca a inceput mai demult - dar trebuie sa o rezolve actualul Guvern / sigur ca nu e vina Ministrului Bodog dar solutia trebuia gasita de el - doar sa dai vina pe trecut nu e niciodata suficient ! Vorbit cu Premierul Grindeanu alocat bani din Fondul de Rezerva , achizitie directa si un grafic de aprovizionare pt viitor. Punct. Sigur ca dupa ce o sa rezolvi problema o sa vina DNA sa spuna de ce nu ai facut procedurile lungi ( alea care tin un an si tot degeaba) - dar pentru viata copiilor merita sa te ia DNA (...)

 

Discutia despre obligativitatea vaccinarii este de Secolul 19! Sanatatea copiilor este responsabilitatea parintilor dar si a Statului ( daca parintii nu isi exercita obligatiile)! Asa cum toti suntem de acord ca un copil trebuie sa mearga la scoala ( indiferent de opinia parintilor) sau ca nu poate fi infometat ( daca vrea mama sa fie top model) sau batut ca sa joace fotbal ( cum vrea tata)!!! Clar , nu?(...)

 

E frumos sa promiti ca scazi pretul la mesicamente cu 35% - dar ai calculat si toate consecintele ??? De ce o firma internationala o sa vanda in Romania cu 7 RON ceea ce vinde in restul Europei cu 7 Euro??? Dincolo de faptul ca firmele nu sunt ONG-uri umanitare si vor sa faca profit daca ar accepta un pret asa mic in tara noastra ar trebui sa accepte peste tot. Ori asa prefera sa ne lase pe noi fara medicamente si oamenii fug din Romania sa se trateze in alta tara ( cine isi permite) sau mor cu zile.

 

Si aici declaratiile politicianiste nu tin loc de solutii. Iar reactiile devin virulent politice ( cum face Paula Rusu in postarea de mai jos) dar din pacate datele concrete sunt adevarate(...)
 

 

Eu sunt de parere ca negocierea trebuie sa fie foarte dura dar pana la punctul in care ceilalti e clar ca nu vor mai face nicio concesie. Iar un razboi intre Guvern si producatorii de medicamente este decontat doar de bolnavi !

 

Eu cred ca Premierul Grindeanu si Ministrul Bodog sunt bine intentionati, au si dorinta si posibilitatea sa rezolve problema. Dar pentru asta trebuie sa ramana surzi si orbi la ordinele de partid, la declaratiile politicianiste si la emisiunile tv populiste - sa intrebe specialistii si sa negocieze dur dar rational. Altfel codul portocaliu de azi se va transforma rapid in cod rosu, conchide Ponta, pe Facebook

 

 

 

 

****************************************

 

 

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că are „foarte marirezerve în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării copiilor.

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la o dezbatere pe tema imunizării, că şi-a vaccinat ambii copii, deşi a avut "probleme" în a găsi vaccinul de care avea nevoie, şi a precizat că susţine ideea că părinţii pot alege ce consideră că este mai bine pentru copiii lor, dar nu şi în cazul în care aceste alegeri îi afectează pe cei din jur, aşa cum se întâmplă în absenţa imunizării.

 

Înscrierea copiilor într-o colectivitate se va face numai după prezentarea documentelor care atestă că au fost făcute vaccinurile obligatorii, iar părinţii îşi asumă în scris refuzul vaccinării, potrivit proiectului Legii vaccinării, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Proiectul prevede, de asemenea, că în cazul în care părinţii refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituţiile abilitate "privind constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei".

 

Iniţiatorii legii spun că scopul acesteia nu este acela de a-i sancţiona pe părinţii sau pe reprezentanţii legali ai copiilor, ci acela de a asigura o informare mai bună a acestora asupra tipurilor de vaccinuri administrate, asupra beneficiilor acestora şi asupra riscurilor la care se expun prin nevaccinare. Astfel, devine primordial rolul medicului de familie privind informarea părinţilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22