Premierul Sorin Grindeanu se mută în vila pe care a refuzat-o Traian Băsescu VIDEO

E.b. | 01.05.2017

Premierul Sorin Grindeanu se va muta într-o vilă de protocol refuzată de fostul preşedinte Traian Băsescu, în 2015.

Pe aceeași temă

 

 

 

Imobilul - cu parter şi etaj - este situat în apropierea Pieței Spaniei din centrul Capitalei. Are curte, garaj, cinci camere, din care două dormitoare şi o suprafață utilă de peste 400 de metri pătrați, conform Digi24.

 
Guvernul a decis în ultima şedinţă ca vila, care se află în administrarea Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), să fie transformată în reședință oficială


Vila respectivă s-a aflat şi pe lista propusă de guvernul condus de Victor Ponta fostului preşedinte Traian Băsescu, însă acesta a optat pentru un alt imobil situat pe strada Gogol, în care s-a mutat în iunie 2015.

 

Premierul Sorin Grindeanu urmează să primească o locuinţă care să-i servească drept reşedinţă oficială de la Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS).

 

De asemenea, beneficiază sau urmeză să primească în curând locuinţe de serviciu doi miniştri şi 32 de secretari de stat sau alte persoane cu funcţii asimilate rangului de secretar de stat.

 

 

 

 

”În ceea ce priveşte situaţia locativă a premierului Sorin Grindeanu, vă comunicăm faptul că acestuia urmează să-i fie atribuită o locuinţă cu destinaţie de reşedinţă oficială, în condiţiile legii, după ce Guvernul a aprobat Hotărârea privind trecerea unui imobil, aflat în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat», din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială pentru acest imobil şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se precizează în răspunsul Biroului de presă al Guvernului, conform News.ro.

 

Potrivit legii, au dreptul la reşedinţă oficială preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român, informează sursa citată.

 

De asemenea, de locuinţă de serviciu beneficiază viceprim-ministrul şi ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh şi Adriana Petcu, ministrul Apelor şi Pădurilor, precum şi 32 de secretari de stat sau alte persoane care deţin funcţii cu rang de secretar de stat, potrivit sursei precizate. În cazul a trei dintre aceştia, contractul încă nu a fost încheiat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22