La propunerea lui Nicolae, proiectul legii salarizării va fi dezbătut în procedură de urgență

Dora Vulcan | 02.05.2017

Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Șerban Nicolae care a explicat că o bună parte din dezbaterile publice pe marginea acestui proiect au avut loc deja, iar unele măsuri din lege trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie.

Pe aceeași temă

 

 

 

Proiectul legii salarizării unitare nu va mai avea parte de dezbaterile promise după ce s-a amânat pe cât posibil depunerea lui la Parlament pe motiv că va fi asumat de majoritatea parlamentară. Senatul a aprobat propunerea lui Nicolae marți, cu 69 de voturi pentru și 34 împotrivă, informează Agerpres.

 

 

 

 

"Vă solicit adoptarea procedurii de urgență, ceea ce permite simplificarea și urgentarea procedurilor, având în vedere că o bună parte din dezbateri în spațiul public s-au făcut. Nu are rost să prelungim în mod nejustificat o astfel de dezbatere, înainte de a intra în comisii. Unele dintre măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 iulie 2017", a spus liderul grupului PSD din Senat.

 

 

 

Senatorul USR Florina Presadă a propus respingerea procedurii de urgență, considerând că acest proiect "trebuie să stea cât mai mult în Parlament".

 

 

 

Nici liberala Alina Gorghiu nu a fost de acord cu aprobarea procedurii de urgență pentru legea salarizării.

 

 

 

"Știu că a stat în dezbatere publică la sediul PSD și ați dat un email la dispoziție. (...) Cred că de bun simț ar fi să avem o procedură de dezbatere cât mai amplă și cât mai serioasă în Parlament, ca să nu dăm vreun rasol, așa cum ne așteptăm. V-aș ruga să ne gândim la modul foarte serios dacă ne mai putem permite șarada asta — aruncăm proiectul în Parlament, facem repede dezbatere, de fapt nu o facem. Și ieșim cu un proiect care este deja sortit eșecului", a spus Gorghiu.

 

 

 

Senatorul PMP Traian Băsescu a arătat că "ar fi o mare eroare" discutarea în procedură de urgență a Legii salarizării.

 

 

 

"Eu v-aș propune, pentru a implica toți senatorii în dezbaterea acestei legi, ca toate comisiile să dea aviz, indiferent care e principalul obiect de activitate. Nu râdeți domnilor! Altfel v-aș putea propune să dezbatem articol cu articol în plen și n-o să vă placă. În plus, am observat că mergeți pe principiul să mergem cu mare viteză și cu nebăgare de seamă. Discutăm de legea salarizării și eu propun ca această lege să meargă în procedură normală, cu avizare de la toate comisiile, inclusiv comisiile de dezvoltare strategie economică, spre exemplu", a afirmat Băsescu, în plenul Senatului.

 

 

 

Proiectul legii salarizării unitare a fost trimis, marți, de Biroul permanent al Senatului, pentru avize, la Guvern, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ și la alte instituții, termenul solicitat pentru elaborarea acestora fiind de o săptămână.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22