SUA și Europa au avut un rol important în transmiterea unui mesaj comun de stabilitate, continuitate și unitate în lume

David Mcallister | 03.05.2017

1. Pentru cine ați fi votat la ultimele alegeri din SUA, pen­tru Hillary Clinton sau pentru Donald Trump?

Pe aceeași temă

2. Ce legătură există între viziunea noului președinte în do­meniul politicii externe și tra­dițiile republicane din Ame­ri­ca?

3. Cum va influența Administrația Trump re­lațiile Europei cu partenerii săi?

4. Ce se va schimba în NATO sub noua ad­mi­nistrație de la Washington?

5. Cum vedeți relațiile dintre PPE și Ame­rica lui Donald Trump?

6. Cum analizați raidurile SUA în Siria, îm­potriva regimului Assad?

 

 

1. Există o lungă tradiție de a nu in­ter­ve­ni în politica internă și alegerile altor sta­te. Alegătorii din Statele Unite au decis viitoarea direcție a țării lor, fă­ră ajutorul sfaturilor venite din exterior.

 

2. Președintele Trump se află în­că în etapa de stabilire a di­rec­ției politicii externe pentru ur­mătorii câțiva ani. Relația noas­tră transatlantică este uni­că, stra­tegică și are la bază va­lorile co­mune ale libertății, de­mo­crației și sta­tu­lui de drept. Recentele sale co­men­tarii in­dică, sper, faptul că este de acord cu vi­ziunea noastră asupra unei colaborări durabile.

 

3. Statele Unite și Europa au avut un rol important în transmiterea unui mesaj co­mun de stabilitate, continuitate și uni­tate în lume. Ne amintim colaborarea și succesele obținute împreună, inclusiv în domenii ca economia, comerțul, se­cu­ri­ta­tea și protecția drepturilor cetățenilor. Trebuie să ne ocupăm de provocările lu­mii noastre mai curând împreună decât separat și trebuie să soluționăm orice de­zacord, pentru a ne asigura că putem avea în continuare un rol principal în asi­gurarea păcii și stabilității.

 

4. Președintele Trump a promis sprijinul său pentru NATO în timpul primei sale vizite la sediul Comandamentului Cen­tral al Statelor Unite din Tampa, Florida. Este în interesul nostru comun ca SUA și Europa să aibă relații și un dialog mai bune cu Rusia, dar acestea trebuie să se bazeze pe respectul pentru le­gile și an­ga­jamentele inter­na­ționale. Îm­preună vom in­ten­si­fica lupta împotriva extre­mis­mu­lui vio­lent și a terorismului islamist din Orientul Mijlociu și Africa. Trebuie să ne ocupăm de con­flictul din Siria, care a cauzat o enormă suferință uma­nă și care a destabilizat re­giu­nea. NATO este și va continua să fie punc­tul central al securității colective în Europa.

 

5. În spiritul îmbogățirii valorosului nos­tru parteneriat, vom continua să co­la­borăm pentru mai multă securitate, pre­cum și pentru o mai strânsă cooperare atât în domeniul economic, cât și în alte domenii și un dialog politic mai apro­piat. Ne așteptăm la o evoluție pozitivă în ceea ce privește aceste subiecte, dar și în altele, în cei patru ani ce vin și sunt con­vins că eforturile noastre vor avea succes.

 

6. Abominabilul atac cu arme chimice asupra civililor constituie o flagrantă în­căl­care a legilor internaționale. Reacția mi­litară a SUA pentru a preveni viitoare ata­curi cu asemenea arme este de în­țe­les, având în vedere dimensiunile acestei crime a administrației Assad, enorma su­fe­rință a poporului sirian și blocada din interiorul Consiliului de Securitate al ONU

 

http://revista22.ro/files/news/manset/default/logogroup_RO_full-color.jpg

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22