Ministrul Educaţiei: Suntem în coada clasamentului la evaluările internaţionale

E.b. | 03.05.2017

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat că România se află în coada clasamentelor competiţiilor internaţionale, apreciind că este necesară motivarea tinerilor pentru a putea obţine performanţe în astfel de evaluări educaţionale.

Pe aceeași temă

 

 
"Avem, în zona învăţământului preuniversitar, evaluări internaţionale care ne poziţionează pe locuri mai la coada clasamentului şi nu cred că este tocmai potrivit, pentru că avem tineri talentaţi, bine pregătiţi. Avem tineri foarte talentaţi, avem în corpul profesional oameni foarte bine pregătiţi”, a spus ministrul Educaţiei, la o dezbatere privind politicile pentru tineret.

 

 

Pavel Năstase susţine că, spre exemplu, la testarea PISA, desfăşurată la nivel internaţional, în Albania, elevii au primit cinci dolari pentru a fi motivaţi să rămână până la finalul testului, coform News.ro

 

"Această testare PISA este foarte mult discutată. Cineva îmi spunea, zilele trecute, un exemplu care m-a pus pe gânduri, cum putem să motivăm. Albanezii sunt, ca şi nivel, în această evaluare PISA, undeva mai sus în clasament. Şi cineva îmi spunea, din experienţa din Albania, că fiecare elev a primit cinci dolari ca să rămână în sală şi să răspundă până la capăt la testul respectiv. Englezii au avut altă abordare. Pe primul loc în testele PISA se află Singapore. Englezii nici ei nu sunt foarte bine pregătiţi. Şi atunci au invitat 60 de profesori din Singapore în Anglia să pregătească lotul pentru această testare PISA”, a declarat ministrul, precizând că şi România ar putea avea o abordare asemănătoare în ceea ce priveşte motivarea elevilor pentru ca aceştia să aibă performanţe.

 

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat, marţi, de Ziua Tineretului, o întâlnire în Parcul Tei la care au participat miniştrii Turismului, Educaţiei, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Culturii, Românilor de Pretutindeni şi mai multe ONG-uri de tineret. Temele discuţiei au vizat politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a tinerilor în luarea deciziilor care îi privesc. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22