Marea Britanie nu va achita 100 de miliarde de euro pentru Brexit, susţine ministrul Davis

E.b. | 03.05.2017

Marea Britanie nu va achita o notă de plată de 100 de miliarde de euro în schimbul ieșirii sale din Uniunea Europeană, a dat a spus ministrul britanic pentru Brexit, David Davis. El a adăugat că guvernul britanic nu a văzut până acum o cifră din partea UE privind "nota de plată" pentru Brexit.

Pe aceeași temă

 

Declaraţia lui David Davis vine după ce Financial Times a relatat că UE se pregătește să solicite Marii Britanii suma respectivă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

''Nu vom plăti 100 de miliarde de euro. Ceea ce trebuie să facem este să discutăm detaliat care sunt drepturile și obligațiile'', a declarat Davis pentru canalul de televiziune britanic ITV.

 

De asemenea, el a adăugat că guvernul britanic nu a văzut până acum o cifră din partea UE privind "nota de plată" pentru Brexit.

 

Financial Times a anunțat că, în urma solicitărilor mai multor state membre, negociatorii UE și-au revizuit estimările inițiale pentru a maximiza nivelul datoriilor care trebuie să fie acoperite de britanici, printre care subvențiile agricole post-Brexit și taxe administrative către UE în 2019 și 2020.

 

Michel Barnie, negociatorul-șef al UE pentru Brexit, va face publice miercuri directivele detaliate ale taberei europene, în plină controversă asupra gradului de optimism al celor două părți, cu câteva săptămâni înainte de începerea negocierilor.

 

Barnier speră să termine negocierile în octombrie 2018 astfel încât Parlamentul European să poată vota acordul găsit în timp util înaintea datei prevăzute pentru retragerea Regatului Unit, 29 martie 2019.

 

Uniunea Europeană va fi pregătită pentru a începe discuțiile cu Regatul Unit după alegerile parlamentare britanice din 8 iunie convocate de premierul britanic Theresa May, în căutarea unei majorități politice depline. Acest proces european, uneori tehnic, a avut loc într-o atmosferă politică tensionată în timpul weekendului.

 

Theresa May vrea ca discuțiile privind acordul comercial și condițiile separării să se desfășoare în paralel, spre deosebire de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care susține că unii oficiali britanici "subestimează dificultățile tehnice" pe care UE trebuie să le depășească. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22