PNL ii cere lui Grindeanu demisia in alb, ca sa demonstreze ca nu e papusa lui Dragnea

E.b. | 04.05.2017

Raluca Turcan, presedintele PNL, spune ca, daca premierul Sorin Grindeanu chiar nu sustine gratierea coruptilor, asa cum afirma, ar trebui sa-si scrie demisia in alb.

Pe aceeași temă

 

 

Iar daca Senatul ii incalca la vot solicitarea sa-si depuna si mandatul, demonstrand astfel ca nu este "papusa lui Liviu Dragnea", afirma Turcan, pe contul ei de Facebook.

 

Daca dl. Grindeanu spune ca nu sustine gratierea coruptilor, iar aceasta este pozitia asumata a Guvernului, ii cer sa-si angajeze mandatul de prim-ministru. Asadar, sa puna mana pe un pix si o hartie si sa-si prezinte demisia in alb, iar daca majoritatea parlamentara care il sustine va vota, in Senat, impotriva punctului sau de vedere, sa-si depuna mandatul!, scrie Raluca Turcan pe pagina ei de Facebook.

 

Ea acuza liderii PSD de "duplicitate" si tocmai de aceea vrea ca premierul Grindeanu, prin aceasta formula, sa "dovedeasca ca nu este papusa lui Liviu Dragnea".

 

Abordarea domnului Dragnea o stim deja: el declarativ nu sustine gratierea propriei persoane, dar ce sa vezi, e neputincios. Culmea! Gratierea e un miraj prea mare pentru colegii sai si nu-i poate stapani sa voteze impotriva angajamentelor liderului PSD. Cred ca este evidenta acum pentru toti ticalosia acestor domni, chiar si pentru cei care si-au pus ceva sperante in acest partid, mai scrie Turcan pe Facebook.

 

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook ca Guvernul nu sustine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind gratierea adoptate, miercuri, in comisia juridica a Senatului, precizand ca Executivul sustine Legea gratierii in forma propusa initial de Ministerul Justitiei.

 

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD si ALDE) si 3 "impotriva" (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22