Dragnea poate afla azi de la CCR dacă are ori nu cale liberă pentru a conduce Guvernul

E.b. | 04.05.2017

Curtea Constituţională discută azi, din nou, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90, care împiedică persoanele condamnate să ocupe funcţii în Guvern.

Pe aceeași temă

 

 

La ultimele termene nu s-a format o majoritate pentru admiterea sau respingerea sesizării, cauza fiind amânată

 

 

Va putea Liviu Dragnea să fie premier? De fapt, aceasta este adevărata miză a sentinţei de azi, în condiţiile în care liderul PSD, condamnat la doi ani cu suspendare, nu şi-a ascuns ambiţiile de a conduce Guvernul, catalogând această lege „profund nedreaptă“.

 

Din luna ianuarie - de când Legea a ajuns pe masa CCR -  judecătorii au amânat verdictul de patru ori, trageri de timp nemaîntâlnite şi nefireşti în istoria Curţii. Surse din interiorul CCR au povestit pentru 

 

Ultima oară, CCR a discutat acest subiectul joia trecută, însă a fost amânat pentru că plenul nu era legal întrunit în cvorum pentru a lua o decizie.

 

Curtea Constituţională a mai dezbătut pe 7 martie, pe 21 martie, pe 4 aprilie şi pe 27 aprilie sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Sesizarea a fost făcută la începutul lunii ianuarie de către Victor Ciorbea, la o zi după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni, conform News.ro.

 

"S-a amânat pentru 4 aprilie, pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi atunci acum ne-am cam apropiat de două variante care vor fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", a spus preşedintele Curţii, Valer Dorneanu (foto), după şedinţa din 21 martie.
 
 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22