Cristina Tunegaru, profesoara care a contrazis-o pe Firea, dată afară. A aflat de pe site

Dora Vulcan | 04.05.2017

Cristina Tunegaru este profesoara de limba romana, publicista si cercetator doctoral al Universitatii din Bucuresti. Ea a obținut anul trecut titularizarea cu 9,67, a treia pe București. Tunegaru i-a atras public atenția lui Firea că nu are dreptul de a le da ordine cadrelor didactice.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE:  Inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, a revenit cu precizari, explicand pentru HotNews.ro ca postul ocupat de Cristina Tunegaru la scoala generala nr. 95 din Capitala a fost solicitat, incepand cu anul scolar viitor, de un cadru didactic titular, care are intaietate pe post, in conditiile in care profesoara Tunegaru este suplinitor.

 

 

 

” Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !

 

Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

 

Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată.

 

Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

 

Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază” , scrie ">profesoara Cristina Tunegaru pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

 

 Profesoara a explicat, pentru HotNews.ro, ca a vazut pe site-ul titularizare.edu.ro situatia postului sau iar secretara scolii a anuntat-o ca "orele au fost luate de altcineva".

 

 

 

 

Mesajul de pe Facebook de la care i s-a tras profesoarei: i-a atras atenția Gabrielei Firea că nu are dreptul să dispună asupra elevilor și să le dea profesorilor ordine

 

 

 

Mesajul integral postat de Cristina Tunegaru:

 

In atentia doamnei primar Gabriela Firea:

 

Va informez ca nu voi da curs "dispozitiei" dumneavoastra de a nu pune absente miercuri pana la ora 9.30, intrucat primarul nu are atributii de manager al procesului didactic.

 

Va rog sa nu mai induceti confuzie in randul parintilor si elevilor si sa permiteti inspectoratului scolar sa ia si sa comunice masuri de acest fel.

 

Fie va asumati inchiderea scolilor in continuare, fie reveniti la rezolvarea problemelor edilitare, pe care pesemne incercati sa le carpiti cu asemenea improvizatii.

 

Ca profesor, eu nu pot sti motivul pentru care un elev absenteaza: din cauza zapezii sau pentru ca fumeaza etnobotanice in toaleta scolii. Ca parinte, nu trebuie sa las la latitudinea copilului daca sa mearga sau nu la scoala pentru ca nu i se pun absente.

 

Profesor Cristina Tunegaru

 

 

 

 

 

 

  • Ce tip de profesor este Cristina Tunegaru?

 

 

Iată o postare a ei anterioară celei în care anunță că a rămas fără ore: 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22