Vacaroiu, ironic, catre senatori: Se poate si desfiinta Curtea de Conturi, la cum ati inceput

E.b. | 05.05.2017

Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi, le-a transmis senatorilor din comisiile pentru buget-finante si economica faptul ca se asteapta la desfiintarea institutiei pe care o conduce.

Pe aceeași temă

 

El are in vedere ca anul acesta bugetul institutiei a fost taiat prima data in 153 de ani, iar posturile au fost blocate.

 

"Se poate si desfiinta Curtea de Conturi, nicio problema, asa cum ati inceput anul acesta cu taierea bugetului si cu blocarea posturilor. Este posibil", le-a spus Vacaroiu senatorilor care vor sa modifice Legea de functionare a institutiei, conform ziare.com.

 

Presedintele Curtii de Conturi a mai aratat ca institutia pe care o conduce aduce 200 milioane euro in fiecare an din controlul operativ.

 

"Noi aducem in fiecare an din controlul operativ in jur de 200 de milioane de euro si din deciziile din urma care se aduc la indeplinire. Pe total, cam 1 miliard - 1,2 miliarde euro pe an. Este o institutie specifica. Parlamentul imi da 65 de milioane, din pacate acum mi-a dat Guvernul, ca mi-a taiat, Parlamentul nu s-a bagat.

 

E pentru prima oara in istoria de 153 de ani a Curtii de Conturi cand i se taie bugetul. Stau pe 340 de posturi libere ca mi-ati taiat fondul de salarii dumneavoastra, Parlamentul. V-am atentionat ca statul pierde peste 800 milioane euro anual din cauza asta, dar e decizia dumneavoastra, nu o discut.

Probabil ca pe viitor se va gandi daca se va forma si o noua lege de organizare, sa ii dam un statut corespunzator daca vrem cu adevarat sa avem o Curte de Conturi care sa introduca disciplina financiara in tara", a continuat oficialul Curtii.

 

Presedintele Comisiei pentru buget-finante din Senat, Eugen Teodorovici, i-a reprosat ca Romania a pierdut bani europeni din cauza abordarii Curtii de Conturi.

 

"Nu e adevarat, nu a pierdut nimic!", i-a raspuns Vacaroiu.

 

In replica, Teodorovici a afirmat ca sunt doua institutii care trebuie reformate din temelii: Ministerul de Finante si Curtea de Conturi, iar "cand se va intampla acest lucru vom trai toti mai bine".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22