Timmermans acuză tonul antisemit al lui Orban, iar un demnitar maghiar îi cere demisia

E.b. | 05.05.2017

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto l-a îndemnat pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans să demisioneze. Timmermans a declarat, într-un interviu, că Viktor Orban a adoptat un ton antisemit în recentul său discurs în Parlamentul European.

Pe aceeași temă

 

 

Motivul: acuzațiilor de antisemitism lansate de Frans Timmermans la adresa premierului Viktor Orban și a guvernului său, relatează MTI, preluată de Agerpres.

 

Șeful diplomației ungare a declarat în conferința sa de presă de vineri că acuzațiile lansate de Timmermans într-un recent interviu sunt "nedemne și inacceptabile" și a subliniat că "Ungaria a făcut cel mai mult din Europa împotriva antisemitismului".


Frans Timmermans a declarat, într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit, că Viktor Orban a adoptat un ton antisemit în recentul său discurs în Parlamentul European, în care l-a calificat pe miliardarul și filantropul american de origine ungară George Soros drept "speculator financiar", precizează agenția Index.


Prim-vicepreședintele CE a făcut referire la alocuțiunea de săptămâna trecută a premierului ungar, când Viktor Orban a apărat în Parlamentul European schimbările aduse legii învățământului superior din Ungaria, declarând că acuzațiile potrivit cărora acestea ar putea conduce la închiderea Universității Central-Europene (CEU), finanțată de George Soros, sunt "nefondate".


El a insistat în același discurs că "nu poate fi pus la îndoială" angajamentul Ungariei față de Uniunea Europeană, deși Budapesta este nemulțumită în legătură cu multe dintre aspectele sale și dorește "reformarea" blocului comunitar.

 

Comisia Europeană anunțase miercurea trecută, cu puțin timp înainte de intervenția lui Orban în fața eurodeputaților la Bruxelles, că a deschis o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu controversata lege privind universitățile

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22