Banca Mondială pune pe lista neagră o firmă românească. Motivul: Oferă mită pentru contracte

E.b. | 06.05.2017

Banca Mondială a decis o sancţiune, în premieră, legată de corupţia din România. BM a decis, în urma unei anchete, să introducă firma Tehnoplus Medical, abonată la contractele cu spitatele româneşti, pe o listă de excluderi pentru doi ani.

Pe aceeași temă

  

Conform probelor identificate în cadrul cercetărilor, compania Tehnoplus a acordat drept mită suma de 168.860 euro în schimbul atribuirii unui contract de furnizare de echipamente, potrivit instituţiei internaţionale, transmite News.ro

 

"Grupul Banca Mondială a anunţat astăzi că societatea comercială Tehnoplus Medical S.R.L este introdusă în lista de excluderi a Băncii Mondiale timp de doi ani. Această excludere este instituită conform clauzelor unui Acord de Negociere de Soluţii (Negotiated Resolution Agreement - NRA) încheiat între Banca Mondială şi societatea menţionată, încheiat în urma unei anchete desfăşurate de Banca Mondială cu privire la anumite acuzaţii de dare şi luare de mită în cadrul activităţilor aferente Proiectului de Reformă în Sănătate 2", a precizat Banca Mondială, într-un comunicat. 

 

În cadrul acordului, Tehnoplus s-a angajat să coopereze cu vicepreşedinţia Băncii Mondiale însărcinată cu probleme de integritate şi să-şi îmbunătăţească programul propriu de conformare, astfel încât acesta să fie aliniat Ghidului de Integritate şi Conformare aprobat de Consiliul Director al Băncii Mondiale în anul 2010.

 

"Această excludere instituită asupra societăţii Tehnoplus Medical S.R.L poate fi adoptată şi de alte bănci de dezvoltare multilaterală, conform prevederilor Acordului de Recunoaştere Reciprocă a Excluderilor (Agreement of Mutual Recognition of Debarments), semnat în data de 9 aprilie 2010", arată Banca Mondială.

 

Tehnoplus Medical a primit, în ultimii ani, mai multe contracte cu spitalele din România. În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de 100,8 milioane lei şi a obţinut un profit net de 21,6 milioane lei, potrivit bilanţului depus la Ministerul Finanţelor

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22