Postul american MSNBC a relatat despre Dragnea şi încercarea sa de a graţia corupţii/VIDEO

E.b. | 07.05.2017

Protestele de marţi seara au atras atenţia presei internaţionale. MSNBC, un cunoscut post american de televiziune a făcut o amplă analiză asupra a ce s-a întâmplat cu legea graţierii în Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

Jurnaliştii de la MSNBC au reamintit publicului american protestele din luna februarie, atunci când sute de mii de români au ieşit în stradă pentru a-i împiedica pe guvernanţi să modifice Codurile penale după bunul plac.

 

Ţinta numărul unu a criticilor făcute de cei de la postul american de televiziune MSNBC a fost Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

 

Liderul partidului de guvernământ din România are o serie de probleme care stau în calea dorinţei sale de a deveni prim-ministru”, a spus jurnalista Rachel Maddow, conform Digi24.

 

Aşa explică ea de ce politicienii de la Bucureşti au încercat să modifice Codul penal astfel încât abuzul în serviciu să fie dezincriminat.

 

 

 

 

"Nişte copii nebuni care să iasă pe străzi"

 

 

 

Efectiv au încercat să legalizeze corupţia. Asta a fost în februarie. Şi aproape că reuşiseră, dacă nu ar fi fost nişte copii nebuni care să iasă pe străzi. Priviţi ce s-a întâmplat în februarie în România. Deşi în februarie în România este frig, priviţi ce s-a întâmplat, câte sute de mii de oameni au ieşit pe străzi”, a relatat jurnalista.

 

 

 

 

 

În ochii jurnaliştilor americani, tot Liviu Dragnea se face vinovat acum şi de încercarea Parlamentului de a graţia persoane condamnate pentru corupţie.

 

Liderul partidului de guvernământ este acelaşi şi el în continuare are aceleaşi probleme. Şi-au spus: 'Ne-am învăţat un pic lecţia în februarie, nu vom mai încerca să legalizăm corupţia şi mita'.

 

În schimb, au venit cu o lege care îi graţiază pe politicienii condamnaţi pentru corupţie sau mită. Dar iată că au ieşit din nou pe străzi. Mii de români s-au întors, azi-noapte, pe străzile Capitalei”, a spus Rachel Maddow.

 

Analiştii postului american MSNBC pun decizia senatorilor jurişti de a renunţa la intenţia de a-i mai graţia pe corupţi pe seama protestelor din seara de marţi

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22