Anchetă a justiției franceze în cazul atacului informatic asupra echipei lui Macron

Dora Vulcan | 07.05.2017

Justiția franceză a inițiat o anchetă după difuzarea pe internet a mii de documente interne ale echipei candidatului centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, informează duminică AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Conform unei surse apropiate acestei anchete, a fost deschis un dosar pentru 'acces fraudulos la un sistem de tratament automatizat al datelor' și 'încălcarea secretului corespondenței', transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

 

Echipa de campanie a lui Macron a anunțat vineri seară că a fost ținta unei 'acțiuni de piratare masivă și coordonată', după ce pe rețelele de socializare au apărut informații interne, cum ar fi documente contabile, și a calificat această acțiune drept o 'operațiune de destabilizare' înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

 

 

'Știam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidențiale, pentru că s-a întâmplat și în alte părți. Nimic nu va rămâne fără răspuns', a spus la scurt timp după anunțarea acestui atac președintele în exercițiu Francois Hollande, făcând astfel aluzie la atacurile informatice asupra echipei de campanie a lui Hillary Clinton în SUA.

 

 

Documentele au apărut prima dată pe forumul anglofon 4Cha, fiind apoi redistribuite rapid pe Twitter de către un militant apropiat al extremei drepte, Jack Posobiec, și de către William Craddick, fondatorul website-ului american Disobedient Media.

 

 

Portalul Wikileaks, care a asigurat că nu are nicio legătură cu această operațiune, a crescut ulterior vizibilitatea informațiilor obținute prin publicarea unor linkuri ce facilitează descărcarea documentelor.

 

 

Comisia națională franceză de control a campaniei electorale a cerut sâmbătă presei și 'cetățenilor' să nu preia conținuturi din respectivele documente 'obținute fraudulos' și în care au fost 'amestecate informații false'.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22