Macron, la prima sa întâlnire oficială cu Hollande. Transferul de putere, duminică

Dora Vulcan | 08.05.2017

Transferul de putere către președintele ales al Franței, Emmanuel Macron, va avea loc duminică, la Palatul Elysée, a anunțat luni actualul șef al statului, François Hollande, cu ocazia ceremoniei de marcare a 72 de ani de la capitularea Germaniei naziste.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Ceremonia de la Arcul de Triumf din Paris a fost și prima acțiune oficială la care a luat parte noul președinte ales, Emmanuel Macron, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

 

Ceremonia de la Arcul de Triumf din Paris a fost și prima acțiune oficială la care a luat parte noul președinte ales, Emmanuel Macron.

 

 

 

François Hollande l-a întâmpinat zâmbitor cu o strângere de mână pe fostul său ministru al economiei, după care au ascultat unul lângă celălalt imnul național și 'Cântecul partizanilor', un simbol al Rezistenței franceze în timpul ocupației naziste.

 

 

 

În continuare, Hollande și Macron au depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, în semn de omagiu față de milioanele de soldați căzuți în cele două războaie mondiale, după care au salutat pe rând un grup de veterani.

 

 

 

Președintele în funcție a declarat că simte 'multă emoție' arătându-i, la aceste ceremonii', 'drumul de urmat' lui Emmanuel Macron, care în parcursul său politic l-a 'urmat', apoi 's-a emancipat', însă fără a-l trăda.

 

 

 

 

Macron a fost salutat în tribuna oficială de mai multe personalități, printre care fostul președinte Nicolas Sarkozy (2007-2012), care i-a strâns îndelung mâna și i-a transmis un 'bravo'.

 

 

 

 

Cel mai tânăr președinte ales din istoria Franței a câștigat duminică turul al doilea al alegerilor, cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9%). 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22