Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie la Arad

Fara Autor | 09.05.2017

2017 / 05 / 16

Pe aceeași temă

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi Trupa de Marionete Arad organizează, în perioada 16-20 mai 2017, cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie.

În cadrul evenimentului sunt invitate trupe din ţară şi din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia şi Ungaria. În cele cinci zile de festival publicul arădean va putea vedea peste 60 de spectacole: 21 dintre ele pe scena mare a Teatrului Clasic Arad, a Trupei de Marionete şi, pentru prima dată, în sala Cinema Arta; alte peste 40 de spectacole se vor juca în diverse spaţii din Arad (zone pietonale, parcuri, şcoli, licee, etc.)

 

Spectatorii mici şi mari vor fi purtaţi în lumea fermecată a poveştilor de pretutindeni – de la Mica sirenă la Submarinul galben, Flautul fermecat şi Cenuşăreasa, la Cufărul magic, Iedul cu trei capre şi până la Povestea lui Hansel şi Gretel – bucurându-se de prezenţa unor păpuşari de renume internaţional din România şi din Europa.

 

De neratat este şi expoziţia Vitrina cu marionete, deschisă în perioada 1 mai – 1 iunie, ce prezintă o parte din colecţia de marionete a teatrului Arad, într-un cadru expoziţional original. În premieră, eroii care au dat viaţă atâtor poveşti de neuitat ale copilăriei vor fi expuşi în vitrinele din centrul oraşului.

 

Ediţia aniversară a Festivalului acordă o atenţie deosebită unei ramuri puţin vizibilă în România, teatrul de păpuşi itinerant. Vasilache şi Marioara – celebrele păpuşi autohtone – sunt gazdele primitoare ale marii familii europene din care fac parte artişti ambulanţi, vedete de necontestat ale teatrului de păpuşi itinerant care de secole străbat în lung şi-n lat drumurile Europei. Exponenţii unei tradiţii teatrale transmise pe cale orală de peste 500 de ani – Pulcinella  din Italia, Don Roberto din Portugalia,  Fasoulis din Grecia, Punch şi Judy din Anglia şi Vitéz László din Ungaria – vor fi prin tot Aradul şi vor reîmprospăta imaginea surprinzătoarei păpuşi. 

 

Programul Festivalului poate fi consultat pe website-ul http://trupademarionete.ro/festivalul-euromarionete/ iar biletele pot fi achiziţionate online de pe www.biletmaster.ro sau la casieria Teatrului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22